Legile justiţiei | Senatorii USR au împărţit în plen cartea „Ferma Animalelor” colegilor din majoritatea parlamentară: Florina Presadă (USR) spune că a fost înjurată de Liviu Brăiloiu (PSD)

Senatorii USR au împărţit, joi, în plenul Senatului unde se dezbate şi se votează Legea 317/2004 privind CSM, cartea „Ferma Animalelor” de George Orwell, colegilor din majoritatea parlamentară. Senatorul USR, Florina Presadă, a declarat joi, că senatorul PSD, Liviu Brăiloiu, a înjurat-o în plenul Senatului, când a împărţit cartea „Ferma Animalelor”, adăugând că îi va face o plângere la Biroul Permanent al Senatului.

854 afișări
Imaginea articolului Legile justiţiei | Senatorii USR au împărţit în plen cartea „Ferma Animalelor” colegilor din majoritatea parlamentară: Florina Presadă (USR) spune că a fost înjurată de Liviu Brăiloiu (PSD)

Legile justiţiei | Senatorii USR au împărţit în plen cartea „Ferma Animalelor” colegilor din majoritatea parlamentară: Florina Presadă (USR) spune că a fost înjurată de Liviu Brăiloiu (PSD)

„Ceea ce a spus domnul Brăiloiu nu poate fi reprodus. Pot să vă relatez, în schimb, contextul. Şi anume, noi, membrii grupului senatorial al USR ofeream cărţi membrilor Senatului de la PSD. Este vorba despre „Ferma Animalelor”, de George Orwell. O serie de senatori PSD au aruncat cărţile pe jos, mă refer la doamna Ecaterina Andronescu, domnul Bodog, chiar doamna Arcan, de asemenea. Iar domnul Brăiloiu, vizibil deranjat de acest gest, a început să mă insulte şi să mă injure. Nu este prima dată, voi face o plângere împotriva dumnealui la Biroul Permanent, unde există un Regulament al Senatului care trebuie respectat. Am cerut în acel moment domnului Manda, care era preşedinte de şedinţă, să suspende şedinţa, însă a refuzat să facă acest lucru”, a susţinut Presadă la Parlament.

Întrebată dacă alţi senatori au auzit respectiva înjurătură, Presadă a confirmat.

Da, sunt colegii domnului Brăiloiu. În acel moment eram doar eu în rândurile ocupate de către senatorii, i-a amuzat foarte mult această replică a domnului Brăiloiu”, a precizat Presadă.

Rugată să-i transmită un mesaj lui Brăiloiu, Presadă a precizat că, data viitoare, poate îi va oferi nişte cărţi de joc.

„Din păcate, noi ne-am obişnuit destul de mult cu acest tip de comportament, nu cred că este o întâmplare că el vine preponderant din partea parlamentarilor PSD. Vom continua să facem plângeri şi vom continua să aducem în atenţia publică acest timp de comportament. Limbajul şi cmportamentul acestor oameni a escaladat într-o direcţie nedorită, nu vreau să repet cee ace s-a spus, în mod sigur ar trebui sancţionate. Nu vreau să cred că colegele domnilor de la PSD sunt de-acord cu un astfel de comportament”, a adăugat Presadă.

Senatorii USR au împărţit, joi, în plenul Senatului unde s-a votat Legea 317/2004 privind CSM, cartea „Ferma Animalelor” de George Orwell, colegilor din majoritatea parlamentară. Înainte de a susţine un amendament în plen, senatorul USR, Nicu Fălcoi, a anunţat că alături de colegii săi vrea să le facă un cadou de Crăciun colegilor din majoritatea PSD-ALDE şi UDMR.

„Aş vrea să fac un anunţ. Noi, cei de la USR, ne-am gândit că apropiindu-se Crăciunul, ar fi bine să facem un cadou colegilor noştri de la Putere, tuturor colegilor noştri de la Putere. Prin urmare, am cumpărat pentru dumneavoastră un exemplar din „Ferma Animalelor” a lui Orwell, cred că fiecare din dumneavoastră aţi auzit de ea. Am vrut doar să anunţ şi să-i rog pe colegii mei să împartă aceste cărţi”, a precizat Fălcoi.

Senatorii USR, Mihai Goţiu şi Florina Presadă au împărţit cărţile pe băncile senatorilor PSD-ALDE-UDMR, iar unii dintre aceştia au păstrat-o, pe când alţii au împins cartea.

Liderul Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a dus şi a lăsat exemplarul primit pe banca unui senator USR.

Plenul Senatului dezbate şi votează, joi, Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici