Leonard Orban: Sunt tehnocrat, nu am fost şi n-am să fiu niciodată membru de partid în România

Leonard Orban, numit luni consilier prezidenţial pe afaceri europene, a declarat pentru MEDIAFAX că este un tehnocrat, că nu a fost şi nici nu va fi membru al unui partid politic, că nu este şi nu a fost implicat în politica internă, iar cariera sa nu are nicio legătură cu aceea a fratelui său.

76 afișări
Imaginea articolului Leonard Orban: Sunt tehnocrat, nu am fost şi n-am să fiu niciodată membru de partid în România

Leonard Orban: Sunt tehnocrat, nu am fost şi n-am să fiu niciodată membru de partid în România (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Eu nu sunt politician. Nu am fost membru al niciunui partid în România, nu sunt şi nici nu voi fi", a spus Orban.

Fostul comisar european a spus că este un "tehnocrat" şi că a făcut politică europeană în calitatea sa de comisar, dar la nivelul UE.

"Cariera mea nu are nicio legătură cu cea a fratelui meu (Ludovic Orban - n.r.", a adăugat el.

Fostul comisar european pentru Multilingvism Leonard Orban spunea, într-un interviu acordat MEDIAFAX, la 19 septembrie 2009, că şi-ar fi dorit să mai aibă un mandat de comisar european. fosytPe de altă parte, întrebat atunci în legătură cu planurile de viitor, Orban a spus că are nenumărate opţiuni. Una dintre ele ar fi fost intrarea în viaţa politică, însă comisarul a spus că are ezitări în această privinţă. Pe de altă parte, Leonard Orban a subliniat că, fără a dori să pară lipsit de modestie, consideră că a făcut foarte multe lucruri pentru România şi că "nimeni nu mai are aceste competenţe în momentul de faţă" şi este normal pentru că a fost membru în Comisia Europeană pentru un număr de ani.

În 15 ianuarie 2010, Orban declara pentru RFI că nu exclude o carieră europeană cu sediul la Bucureşti. "Mă întorc în România, voi analiza diferitele propuneri pe care le am şi pe care o să le primesc şi în funcţie de ele, voi decide. Dar nu exclud, poate să fie o carieră europeană, având sediul la Bucureşti", a spus Leonard Orban.

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit, luni, pe fostul comisar european Leonard Orban în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici