Lia Olguţa Vasilescu despre intenţia suspendării lui Băsescu: Era necesar să-l aducem să dea piept cu poporul

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a afirmat duminică într-o conferinţă de presă, la Craiova, referindu-se la intenţia USL de a-l suspenda pe Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, că "era absolut necesar ca preşedintele să fie adus să dea piept cu poporul".

669 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu despre intenţia suspendării lui Băsescu: Era necesar să-l aducem să dea piept cu poporul

Lia Olguţa Vasilescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că juriştii PSD au întocmit motivarea care va fi adusă în dezbatere luni, în cadrul şedinţei USL.

"Ca parlamentar, eu salut această iniţiativă şi era absolut necesar să îl aducem pe preşedintele Traian Băsescu să dea piept cu poporul, pentru că aşa îşi doreşte dumnealui, de fiecare dată ne spunea că ne întoarcem la popor, probabil că a venit momentul ca domnul preşedinte să se întoarcă din nou la popor", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia, referindu-se la două cazuri, respectiv indexarea pensiilor în anul următor şi îndemnul de a nu respecta hotărârile instanţelor.

"Din punctul meu de vedere sunt încălcări ale Constituţiei deosebit de grave din partea preşedintelui Traian Băsescu şi m-aş referi doar la două arugumente şi anume - domnia sa public a îndemnat la nerespectarea legilor - este vorba despre legea pensiilor care a trecut printr-o mare fraudă în Paralament, dar pe care domnia sa a promulgat-o, este vorba despre indexarea pensiilor în anul următor, şi, de asemenea, un îndemn pentru nerespectarea hotărârilor instanţelor. După cum vă aduceţi aminte foarte mulţi bugetari şi-au câştigat drepturile în instanţă şi preşedintele Traian Băsescu, deşi nu este membru în Executiv, a spus că aceşti bani nu se vor plăti", a mai spus senatorul PSD.

Olguţa Vasilescu l-a atacat dur pe şeful statului, susţinând că România a devenit un "stat poliţienesc", întrucât "nu mai sunt bani pentru spitale, pensii, şcoli", însă "serviciile secrete primesc bugete mai mari şi automat administraţia prezidenţială".

"Nu mai putem vorbi de un stat de drept deoarece însuşi preşedintele ţării îndeamnă la nerespectarea legii şi, de asemenea nu mai putem vorbi de un stat de drept atât timp cât procentul din PIB a ajuns la 1,5 la sută, dacă dăm la o parte toată autofinanţarea din învăţământ. Se închid spitale, şcoli, dar în acealşi timp bugetul României îşi permite să fie mărit în ceea ce priveşte capitolul rezervat serviciilor secrete şi administraţiei prezidenţiale. Cu alte cuvinte, nu au mai fost bani pentru subvenţia la încălzire care s-a eliminat pentru absolut toată populaţia care beneficia, nu mai sunt bani pentru spitale, pensii, şcoli, dar în acelaşi timp trăim într-un stat poliţienesc şi atunci este normal ca serviciile secrete să primească bugete mai mari şi automat administraţia prezidenţială", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedinţii PSD, PNL şi PC au anunţat, miercuri, într-o declaraţie de presă, că, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor şi a salariilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici