Lia Olguţa Vasilescu: Legea pensiilor va intra miercuri la vot. Ne-am asigurat că avem majoritate

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Legea pensiilor va fi dezbătută, marţi, în şedinţa comună a Comisiei juridice şi pentru muncă a Camerei, urmând ca la votul de miercuri din plen, coaliţia să voteze favorabil proiectul de lege.

874 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu: Legea pensiilor va intra miercuri la vot. Ne-am asigurat că avem majoritate

Lia Olguţa Vasilescu: Legea pensiilor va intra miercuri la vot. Ne-am asigurat că avem majoritate

"De mâine (marţi-n.r.) va începe discuţia pe legea pensiilor. Sunt doar trei paragrafe de modificat, declarate neconcludente de CCR. Legea în ansamblu a fost declarată constituţională, dar pentru trei paragrafe s-a simţit nevoia ca să se facă nişte precizări mai clare. Aici este vorba de termene, de când se aplică aceste reglementări. Va fi foartre simplu de trecut în Comisie. Probabil că n-are de ce să dureze subiectul mai mult de jumătate de oră iar miercuri va intra la vot. Am vorbit şi cu preşedintele (Camerei Deputaţilor-n.red.) Marcel Ciolacu, ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem această lege care pentru mine este o prioritate şi sper din toată inima să treacă, pentru că discutăm despre o lege care porneşte de la un buget a asigurărilor sociale de 58 de miliarde lei şi ajunge la 140 de miliarde lei", a declarat, luni, la Parlament, Lia Olguţa Vasilescu.

Deputatul PSD a spus că la votul din Senat a fost un singur vot al coaliţiei care a lipsit pentru a trece această lege, acuzând membrii Opoziţiei parlamentare că nu susţin creşterile de pensii.

"A fost un singur vot care a lipsit din partea coaliţiei majoritare şi au fost 40 de persoane din opoziţie care nu au votat această lege. Liderii opoziţiei au spus cu subiect şi predicat că nu vor să aplice această lege. Asta ca să înţeleagă toţi pensionarii, pentru că e foarte uşor să dai vina pe PSD", a afirmat Vasilescu.

Legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, 69 pentru legea organică.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a a dat asigurări, săptămâna trecută, că legea va fi adoptată în Camera Deputaţilor iar pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.

Taguri:
vasilescu,
pensii,
lege

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici