Lia Olguţa Vasilescu: Nu sângerează numai Liviu Dragnea, ci şi partidul/ A fost o greşeală neaplicarea deciziilor CCR. Acea OUG 13 a fost declarată constituţională

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că social-democraţii vor fi alături de liderul PSD, după decizia instanţei supreme de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru că "nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă".

7113 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu: Nu sângerează numai Liviu Dragnea, ci şi partidul/ A fost o greşeală neaplicarea deciziilor CCR. Acea OUG 13 a fost declarată constituţională

Lia Olguţa Vasilescu: Vom fi alături de liderul PSD. Nu sângerează numai Liviu Dragnea, ci şi partidul

Întrebată, într-o emisiune difuzată joi seară de postul România TV, dacă decizia judecătorilor ÎCCJ ar putea fi văzută ca o decizie politică, deoarece instanţa supremă a dat, în cazul lui Liviu Dragnea, şi pedeapsă accesorie de interzicere a dreptului de a candida pentru funcţii publice, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "De fapt aici devine destul de clară sentinţa de astăzi. Nu numai că i se dă o condamnare, dar şi interdicţia de a mai avea o funcţie. Asta înseamnă candidature la preşedinţie, pentru funcţia de senator. Dvs că nu a enervat pe nimeni în această perioadă când a început procesul de modificare a legilor justiţiei, când am început aplicarea programului de guvernare? O să fim alături de acest lider, pentru că nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă."

Ministrul Muncii a adăugat că o vină o au şi social-democraţii pentru că în Parlament nu au fost modificate prevederile în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, în contextul punerii în acord a deciziilor CCR cu legislaţia penală.

"Eu sper că lui Liviu Dragnea nu i se înmoaie genunchii, aşa cum a fost cu un premier care a demisionat din funcţie, lăsând partidul în off-side. Cred că şi noi suntem de vină pentru că Parlamentul ar fi trebuit să aplice modificările la abuzul în serviciu. Deci suntem şi noi vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să cedăm măcar un milimetru. Trebuie să aplicăm deciziile CCR şi programul de guvernare. Nu ne sperie nimic", a completat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.

Vasilescu: A fost o greşeală neaplicarea deciziilor CCR.Acea OUG 13 a fost declarată constituţională

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că PSD a greşit că nu a corelat până acum deciziile CCR în legislaţia penală. Ea a făcut referire şi la OUG 13 prin care se modificau Codurile penale, abrogată de Guvernul spunând că ulterior a fost declarată constituţională

"Vă spun cu certitudine că a fost o greşeală faptul că nu am aplicat deciziile CCR. Sper că acum ne vine mintea românului de după, pentru că aşa este corect. Nu am dat înapoi noi, a dat înapoi un prim-ministru care şi-a pierdut şi mandatul, prin moţiune de cenzură făcută de partid. În momentul când ţi se înmoaie genunchii mergi acasă. Şi acea OUG 13 a fost declarată constituţională după. (...) Cred că şi noi suntem de vină pentru că Parlamentul ar fi trebuit să aplice modificările la abuzul în serviciu. Deci suntem şi noi vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să cedăm măcar un milimetru. Trebuie să aplicăm deciziile CCR şi programul de guvernare. Nu ne sperie nimic", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, joi seară la România Tv.

Declaraţiile ministrului Muncii vin în contextul în care magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Vasilescu a precizat că nu va fi "nicio noapte a cuţitelor lungi", referindu-se la declaraţia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, care a spus că au existat şi momente în care "PSD şi-a devorat liderii, prin jocuri de culise şi nopţi ale cuţitelor lungi".

"Nici nu va fi o noapte a cuţitelor lungi. Cine spune chestiunea aceasta, nu cunoaşte partidul. Eu îmi aduc aminte de Valeriu Zgonea care şi-a pus cravată nouă şi a spus că a venit să fie liderul partidului şi a primit un brânci pe scări", a completat ministrul Muncii.

La şedinţa Guvernului Grindeanu din 31 ianuarie 2017, după ora 21.00, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care aducea modificări la Codurile penale, referindu-se în special la abuzul în serviciu, care ar fi putut fi considerat infracţiune doar dacă paguba era de peste 200.000 lei. Celebra OUG 13, concepută de ministrul Justiţiei de atunci, Florin Iordache, în prezent preşedinte al Comisiei speciale pentru legile justiţiei, a scos în stradă sute de mii de persoane în toate oraşele mari ale ţării. După mai multe zile de proteste, Guvernul a emis OUG 14 pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă cu numărul 13.

Cu toate acestea, premierul Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze din funcţie, iar PSD a demis Cabinetul Grindeanu adoptând o moţiune de cenzură în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici