Lia Olguţa Vasilescu protestează faţă de acordarea titlului de academician preşedintelui Băsescu

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că protestează faţă de acordarea titlului de academician preşedintelui Traian Băsescu de către Academia Oamenilor de Ştiinţă.

657 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu protestează faţă de acordarea titlului de academician preşedintelui Băsescu

Lia Olguţa Vasilescu protestează faţă de acordarea titlului de academician preşedintelui Băsescu (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Vasilescu a precizat că a fost iniţiator al legii pentru înfiinţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă, menţionând că prin titlul acordat şefului statului, statutul de academician "nu mai are nici o valoare în România".

"Eu am fost iniţiator al legii pentru înfiinţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi mă simt jenată că legea iniţiată de mine a ajuns o trambulină pentru domnul Traian Băsescu, ca să mai primească un nou titlu. Mă simt jenată că domnul Traian Băsescu a ajuns academician, deşi el a declarat că a chiulit în şcoală şi nici n-a învăţat prea multă carte", a spus senatorul PSD.

Vasilescu a precizat că legea de înfiinţare a Academiei Oamenilor de Ştiinţă ar fi trebuit să instituie cadrul în care oamenii de ştiinţă să se poată exprima şi nu să devină un instrument "pentru a da titluri de savant unui om ca Traian Băsescu, care nu are nici un merit intelectual, ci doar pe acela de a fi ales de diaspora".

Preşedintele Traian Băsescu a fost desemnat membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), joi, pentru că a sprijinit această instituţie în mai multe domenii, în perioada în care a fost primar al Capitalei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Basgan, vicepreşedinte AOSR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici