Lia Olguţa Vasilescu, susţinută de organizaţia de femei a PSD pentru a candida la Primăria Craiova

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial vineri, 11 martie.)

39 afișări

Senatorul Lia Olguţa Vasilescu, care şi-a anunţat în urmă cu o lună intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului Craiova, este sprijinită şi susţinută de organizaţia de femei a PSD, a anunţat, vineri, la Craiova, europarlamentarul Rovana Plumb, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am luat act de dorinţa Olguţei Vasilescu de a candida la funcţia de primar al Craiovei, iar Organizaţia Femeilor Social-Democrate îi acordă tot sprijinul şi toată susţinerea în această cursă. După cum ştiţi, desemnarea candidatului se face pe bază de sondaj, iar eu sunt convinsă că aşa cum femeile au ales să voteze în proporţie de aproape 57 la sută cu PSD îi vor acorda, împreună cu domnii, votul de încredere Olguţei Vasilescu. Din partea noastră are toată susţinerea pentru această candidatură", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Craiova, preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), Rovana Plumb.

Rovana Plumb a spus că dacă Lia Olguţa Vasilescu ar câştiga competiţia pentru Primăria Craiovei, ea ar fi prima femeie-primar din România al unui municipiu reşedinţă de judeţ.

"Dacă Olguţa Vasilescu ar câştiga Primăria Craiovei ar fi prima femeie din România primar al unui municipiu reşedinţă de judeţ. Şi mi-aş dori din tot sufletul ca prima femeie care ocupă o astfel de poziţie să vină din PSD ajutată atât de către colege cât şi de către colegi", a mai spus Rovana Plumb.

Senatorul PSD de Dolj Lia Olguţa Vasilescu şi-a anunţat, la începutul lunii februarie, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al partidului, intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului Craiova, ea susţinând, într-o postare pe blogul personal, că "recentele sondaje de opinie" o îndreptăţesc să candideze.

Şi liderul PSD Craiova, Mihai Fifor, sprijinit de Biroul Politic Municipal, şi-a anunţat intenţia de a candida la Primărie.

De asemenea, consilierul local Gheorghe Nedelescu a acceptat propunerea mai multor organizaţii de cartier a PSD Craiova de a intra în cursa internă pentru desemnarea candidatului la primărie.

Preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, declara, în urmă cu câteva săptămâni, că trei membri ai filialei şi-au anunţat intenţia pentru a candida la Primăria Craiova, respectiv deputatul Ionuţ Stroe, consilierul judeţean Cristina Calangiu şi consilierul municipal Pavel Badea.

La rândul său, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că partidul se bazează pentru candidatura la Primăria municipiului fie pe Antonie Solomon, fie pe unul dintre cei doi viceprimari ai Craiovei, Mărinică Dincă şi Teodor Sas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici