Liberalii au anunţat data la care au convocat Consiliul Naţional al PNL. Printre teme se numără şi excluderea din partid a lui Viorel Cataramă

Consiliul Naţional al PNL a fost convocat, în şedinţa de luni a Biroului Politic al partidului, pe data de 4 august. Liderul liberal, Ludovic Orban, a precizat că nu a fost încă stabilit locul desfăşurării evenimentului, care ar putea fi la Alba Iulia sau la Bucureşti.

418 afișări
Imaginea articolului Liberalii au anunţat data la care au convocat Consiliul Naţional al PNL. Printre teme se numără şi excluderea din partid a lui Viorel Cataramă

Liberalii au anunţat data la care au convocat Consiliul Naţional al PNL.

„Am convocat Consiliul Naţional. Încă nu am stabilit locul dacă va fi la Alba Iulia sau la Bucureşti. Urmează să îl stabilesc cu domnul prim-vicepreşedinte Mircea Hava. Va fi un Consiliu National care va avea ca principale puncte pe ordinea de zi criteriile, calendarul şi procedura de stabilire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, criteriile, procedura şi calendarul pentru desemnarea candidaţilor la funcţia de primari în municipiile reşedinţă de judeţ care presupun o atenţie specială în ceea ce priveşte pregătirea candidaţilor Partidului Naţional Liberal. De asemenea, vom adopta un document care va intra în dezbaterea partidului - Principiile bunei guvernări liberale”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului politic al formaţiunii care a avut loc la Parlament.

Tot luni, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, liberalii au votat pentru excludere a lui Viorel Cataramă din partid.

Referitor la propunerea de excludere a prim-vicepreşerdintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă, liderul liberal Ludovic Orban a spus că a aplicat statutul partidului prin această propunere şi că cine vorbeşte în afara partidului, încălcând prevederile statuale ale PNL.

Orban a propus, luni, excluderea din PNL a lui Viorel Cataramă. Decizia poate fi luată doar în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de conducere al partidului.

Viorel Cataramă cataloghează decizia lui Ludovic Orban de a-l exclude din partid drept un gest "de disperare şi de prostie", susţinând că preşedintele partidului nu a respectat statutul, deci orice demers de excludere este nul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici