Lider al PSD Constanţa despre retragerea lui Ponta: Este gestul unui lider responsabil

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Decebal Făgădău, afirmă că retragerea lui Victor Ponta de la conducerea formaţiunii este un gest corect, de fair-play faţă de colegi şi, totodată, o hotărâre a "unui lider responsabil".

107 afișări
Imaginea articolului Lider al PSD Constanţa despre retragerea lui Ponta: Este gestul unui lider responsabil

Lider al PSD Constanţa despre retragerea lui Ponta: Este gestul unui lider responsabil (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

"Am anticipat acum două săptămâni că atunci când Victor Ponta va lua o decizie va pune pe primul plan interesul partidului, înaintea oricărui alt interes. Acesta este gestul unui lider responsabil, este un gest corect, de fair-play faţă de colegi şi în concordanţă cu Rezoluţia privind integritatea în Partidul Social Democrat, votată de Consiliul Naţional al PSD şi propusă de Victor Ponta. Din acest punct de vedere, apreciez că gestul de suspendare din toate funcţiile din partid este unul de normalitate", a declarat, duminică seară, corespondentul MEDIAFAX, Decebal Făgădău, care este şi şeful filialei municipale a PSD Constanţa.

Întrebat dacă ar trebui convocat Congresul PSD, Făgădău a afirmat că aceasta este o decizie care va fi luată de Biroul Permanent Naţional şi de Comitetul Executiv al partidului.

În 27 iunie, după ce a fost reales preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Decebal Făgădău declara jurnaliştilor că pericolul ruperii partidului trebuie să fie principala preocupare a conducerii PSD.

"În mod cert, ceea ce întâmplă nu face bine partidului. De asemenea, cred că pericolul cel mai mare pe care PSD cred că ar trebui să-l conştientizeze în acest moment nu cred că este Victor Ponta, ci ruperea partidului. Dacă pe partea dreaptă am văzut că de-a lungul vremii au fost tot felul de scindări, fuziuni, reaşezări, alianţe, ruperi de alianţe, partea stângă de-a lungul vremii a fost destul de aşezată, iar pericolul acesta de a se rupe partidul cred că ar trebui să fie principala preocupare. Victor Ponta cred că trebuie să gestioneze foarte bine problema partidului în primul rând şi abia în al doilea rând problema personală", afirma Decebal Făgădău.

El susţinea că, în urma mesajelor care i-au fost transmise de liderii PSD, Victor Ponta urma să revină în ţară.

"Cred că atât prin mesajele pe care le-a transmis, cât şi mesajele care i-au fost transmise de către liderii naţionali ai PSD vor scurta perioada de recuperare a domniei sale din Turcia şi cred că undeva săptămâna viitoare se va întoarce în ţară, iar în interiorul partidului se va lua o decizie. Sunt convins că Victor Ponta, aşa cum eu îl cunosc, ca fiind un lider responsabil şi serios, va ţine cont, în primul rând, într-o decizie a sa, de impactul asupra partidului", explica Decebal Făgădău.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta este aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Ponta spune că, dacă nu va avea nicio soluţie în justiţie, care să îi ateste nevinovăţia, "până la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio funcţie şi va "lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici