Lider PC, care ar fi vrut să fie prefect: Mă sunau sultanii, că postul era promis cadânelor

Preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean, care ar fi vrut să fie prefect al judeţului Hunedoara, susţine, într-o scrisoare în care arată că PSD a uitat pe plan local de conservatori imediat după alegeri, că era sunat de "sultani, care îi spuneau că postul în administraţie aparţine "cadânelor".

12 afișări

Potrivit scrisorii date publicităţii duminică, de preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean, "în plan local, PSD a uitat de PC de a doua zi după alegeri", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PC susţine că voturile la alegeri care au fost aduse de candidaţii conservatori au fost atunci binevenite, după care PSD "a uitat" că trebuie să continue ceea ce cele două partide au început împreună.

Mărginean, care ar fi vrut să candideze pentru funcţia de prefect al judeţului Hunedoara, ocupată recent de Ioan Gabriel Samoilescu, nominalizat de PSD, susţine că, după alegeri, în locul unui "dialog civilizat" cu colegii de alianţă, a avut parte de "telefoane ciudate de la sultani", care îi cereau să renunţe la intenţia de a candida pentru funcţia de prefect, deoarece era promisă "cadânelor".

"Mă asigurau că-mi dau în schimb orice. Dezgustător!", arată liderul PC în scrisoare.

Acesta adaugă că nu se aştepa la "recompense" după câştigarea alegerilor în judeţul Hunedoara de alianţa PSD+PC.

"Nu trebuia să fiu recompensat cu funcţii sau privilegii cum v-aţi grăbit să promiteţi unii dintre dumneavoastră, chiar şi preşedintele PSD, Mircea Geoană. Singura aşteptare a mea şi a colegilor din PC era o recompensă morală, concretizată printr-o colaborare adevărată, care să arate electoratului că proiectele promise în campanie de Alianţa PSD+PC nu rămân doar promisiuni electorale", se arată în scrisoare.

Mărginean mai susţine că alianţa a încetat să existe în Hunedoara "după ce PSD şi-a atins scopul".

Mărginean mulţumeşte în scrisoare susţinătorilor săi şi conducerii PSD Hunedoara, care "a demonstrat că pentru ea sunt mult mai importante servilismul, interesele personale şi de grup şi mai puţin spiritul de echipă, munca şi competiţia”.

"Am avut lângă mine oameni adevăraţi din PSD şi PC, însă nu am avut în nicio zi de campanie liderul PSD alături. Am aflat chiar că existau temeri din partea conducerii PSD că aş putea lua mai multe voturi decât au luat vreodată candidaţii lor. Ceea ce s-a şi întâmplat şi iată că, pentru prima dată în existenţa lor, PSD - sprijinit de micuţul PC şi având candidat un conservator - a luat la Deva locul întâi şi cele mai multe voturi", adaugă Mărginean.

Scrisoarea a fost făcută publică la câteva zile după numirea, în şedinţa de Guvern, în funcţia de prefect al judeţului Hunedoara pe vicepreşedintele PSD Deva, Ioan Gabriel Samoilescu, post pentru care a vrut să candideze şi preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean.

Preşedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu, nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de Mărginean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici