Lider PNL Bistriţa: Chiliman e doar un ambalaj, o marionetă tristă în spatele căruia sunt mai mulţi. Am votat fără ezitare pentru excludere

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, spune că a votat pentru excluderea lui Andrei Chiliman din PNL întrucât acesta s-a dovedit a fi "un ambalaj şi nimic mai mult", o "marionetă tristă în mâna cuiva" şi că în spatele acestuia stau "mai mulţi".

397 afișări
Imaginea articolului Lider PNL Bistriţa: Chiliman e doar un ambalaj, o marionetă tristă în spatele căruia sunt mai mulţi. Am votat fără ezitare pentru excludere

Andrei Chiliman (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte excluderile din PNL, să ştiţi că am votat pentru excluderea primarului Andrei Chiliman, am votat pentru excluderea fostei mele colege Diana Tuşa. Am votat fără ezitare şi fără niciun regret, pentru că timp de un an, zi de zi, ceas de ceas, primarul Andrei Chiliman a calomniat PNL şi pe preşedintele PNL. Acest lucru e inadmisibil pentru orice liberal", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Dolha, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud a afirmat că Andrei Chiliman, pe care îl considera "un simbol, un stâlp al liberalismului în România", a mers în Biroul Politic Naţional şi în Delegaţia Permanentă a PNL "cu eterna foaie scrisă de alţii", în loc să transmită propriul mesaj.

"Iar ne-a calomniat şi ne-a spus că PNL face jocuri pe sub masă cu PDL şi cu Traian Băsescu în timp ce e la guvernare cu USL, l-a comparat pe Antonescu cu Hitler şi aşa mai departe. Când eşti într-un partid politic şi ceva nu-ţi place, e un lucru elegant pe care poţi să-l faci: să-ţi dai demisia şi apoi poţi să critici. Nu poţi să fii şi în partid şi să calomniezi partidul. Acelaşi Chiliman cu aceeaşi Tuşa au aderat la acea fundaţie (Iniţiativa România Liberală -n.r.) care, dacă ne uităm la doctrina ei, de fiecare dată critică doctrina liberală", a spus Dolha.

El a adăugat că l-a admirat, până nu demult pe Andrei Chiliman, însă acum crede că în spatele acestuia "sunt mai mulţi".

"Am observat ceva: Chiliman, pe care până nu demult îl veneram poate, mă uitam oricum la el cu multă admiraţie, de fapt e doar un ambalaj şi nimic mai mult, e doar o marionetă tristă în mâna cuiva. Sunt, cred, mai mulţi în spatele lui", a spus Dolha.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, luni, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi deputatului Diana Tuşa. De asemenea, Delegaţia Permanentă a aprobat şi excluderea din partid a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi Adriana Bădănoiu, a fostului lider al PNL Mehedinţi Liviu Mazilu şi a consilierului local al municipiului Drobeta Turnu Severin Romulus Vâlcu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, declara pentru MEDIAFAX că excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, se dovedeşte justificată, acesta continuând atacurile la adresa partidului şi căutând modalităţi de colaborare cu mişcări politice apropriate lui Traian Băsescu.

"Am constatat în ultimele ore, din păcate nu cu surprindere, că foşti membri ai PNL au continuat să dea declaraţii prin care au atacat PNL şi conducerea partidului, ceea ce în opinia mea nu face decât să confirme justeţea măsurile adoptate de Delegaţia Permanentă. Am constatat că domnul Andrei Chiliman explorează posibilităţi de colaborare cu mişcări politice apropriate lui Traian Băsescu, ceea ce arată înclinaţiile politice ale domnului Chiliman", declara Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici