Lider PSD: Clotilde Armand lasă fără apă caldă, de la 1 august, peste 15.000 apartamente

Preşedintele PSD Sector 1, Petre-Florin Manole, declară că primarul Clotilde Armand lasă fără apă caldă, din 1 august 2022, peste 15.000 apartamente, pentru că blochează o investiţie de modernizare.

1367 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Clotilde Armand lasă fără apă caldă, de la 1 august, peste 15.000 apartamente

„Primarul Sectorului 1 lasă fără apă caldă, de la 01 august 2022, peste 15.000 apartamente. Începând cu data de 01 august 2022, din vina exclusivă a Primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, S.C. CET GRIVIŢA SRL nu mai poate livra agent termic, lăsând fără apă caldă şi fără căldură locuitorii Sectorului 1! Neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege de către Primarul Sectorului 1 Clotilde-Marie-Brigitte Armand va duce şi la intrarea în şomaj tehnic a peste de 90 de salariaţi ai SC CET GRIVIŢA SRL. S.C. CET GRIVIŢA SRL are ca obiect de activitate producerea în cogenerare a agentului termic şi a energiei electrice, aflată sub autoritatea tutelară a Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti. Administraţia Armand nu a înaintat spre aprobarea Consiliului Local al Sectorului 1 bugetul de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul bugetar 2022, depus în data de 07 februarie 2022”, declară Petre-Florin Manole.

El afirmă că primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti încalcă, cu rea credinţă, prevederile legale refuzând să ia măsurile necesare, stabilite de lege şi încălcând dispoziţiile art.136 alin.(1) şi (4) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora <primarul are obligaţia ca în termenul prevăzut la alin.(5) dar nu mai târziu de 30 zile de la înregistrarea proiectelor de hotărâre propuse pentru a fi înscrise pe ordinea de zi, de a nominaliza compartimentele de resort şi comisiile de specialitate în vederea analizării şi întocmirii rapoartelor de specialitate>.

„Nominalizarea compartimentelor de resort şi a comisiilor de specialitate cărora li se transmit proiectele de hotărâri ale consiliului local, precum şi celelalte documente, potrivit prevederilor art. 136 alin. (3), se face de către primar împreună cu secretarul general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale. Pentru creşterea eficienţei energetice şi a capacităţii de producţie, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în anul 2018 investiţia de modernizare a SC CET GRIVIŢA SRL, investiţie aflată în curs de derulare, cu termen de execuţie 2022 şi pe care primarul Sectorului 1 Clotilde Armand o blochează cu bună ştiinţă! Pentru terminarea investiţiei de modernizare este absolut necesară majorarea de capital a societăţii, prevăzută în Bugetul general centralizat al subunităţii administrativ-teritoriale a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pe anul 2022, aprobat prin Hotărârea nr. 40/01.04.2022 a Consiliului Local al Sectorului 1”, adaugă Manole.

Potrivit social-democratului, la data de 13.04.2022, în vederea obţinerii majorării de capital aprobate, reprezentanţii Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC CET GRIVIŢA SRL au depus proiectul de hotărâre de consiliu privind majorarea capitalului social al societăţii, înregistrat cu nr. K2-074, „proiect blocat în sertarul Primarului Clotilde Armand şi până în prezent”.

„Solicitările repetate ale conducerii executive a SC CET GRIVIŢA SRL înaintate Primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, înregistrate cu nr. 24508/10.05.2022, nr. 28349/27.05.2022, nr. 35166/01.07.2022 şi nr. 39085/21.07.2022 de a debloca administrativ situaţia au rămas fără nicio reacţie din partea Primarului Sectorului 1 care refuză, în formă continuată, să-şi îndeplinească atribuţiile prevăzute de lege! Refuzul Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti Clotilde Armand de a respecta legea, lasă fără apă şi căldură peste 15.000 de apartamente! Solicităm Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti respectarea legii şi îndeplinirea atribuţiilor astfel încât SC CET GRIVIŢA SRL să livreze în continuare apă caldă şi căldură (sezonul rece 2022-2023) către populaţie. Cetăţenii Bucureştiului vor suferi din cauza blocajului administrativ şi a incompetenţei administraţiei Armand”, conchide Manole.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici