Lider PSD Cluj: Sunt de acord cu excluderea lui Sorin Grindeanu, a fost un cal troian în PSD/ Negrescu, vicepreşedinte PSD: Grindeanu a spus că Dragnea ar fi potrivit pentru funcţia de premier

Vicepreşedintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, declară că Sorin Grindeanu a spus miercuri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional că Liviu Dragnea ar fi potrivit pentru funcţia de premier.

1006 afișări
Imaginea articolului Lider PSD Cluj: Sunt de acord cu excluderea lui Sorin Grindeanu, a fost un cal troian în PSD/ Negrescu, vicepreşedinte PSD: Grindeanu a spus că Dragnea ar fi potrivit pentru funcţia de premier

Întrebat joi de corespondentul Mediafax dacă Liviu Dragnea este potrivit pentru a ocupa funcţia de premier, vicepreşedintele PSD, Victor Negrescu, a răspuns că inclusiv Sorin Grindeanu a afirmat acest lucru.

”Inclusiv ieri, (n.r. miercuri) în CEx, Sorin Grindeanu a spus acest lucru, că Liviu Dragnea ar fi potrivit pentru această funcţie (n.r. premier). Preşedintele PSD a promovat acest program de guvernare şi a convins românii la alegerile din toamna trecută. De fapt, acest organism, CEX-ul, reprezintă toate organizaţiile judeţene ale PSD şi toate viziunile din PSD. Aceşti oameni sunt cei care fac forţa Partidului Social Democrat, sunt cei care răspund zi şi noapte membrilor şi aleşilor noştri locali, sunt cei care vor decide astăzi (n.r. joi) ce este mai bine pentru partid, aşa cum au decis şi ieri. Şi, în ciuda speculaţiilor, pot să afirm că nimeni nu îi poate influenţa pentru că toţi şi-au câştigat încrederea în partid şi demnităţile publice prin propriile forţe. Eu sunt convins că CEx de astăzi va arăta un partid unit care exprimă voinţa reală a bazei partidului, a celor care ne susţin şi fac parte din PSD”, a spus Victor Negrescu.

De asemenea, fiind întrebat pe cine vede potrivit şi ce criterii trebuie să îndeplinească noul premier, vicepreşedintele PSD a spus că trebuie să aibă o mare capacitate de muncă şi viziune, să cunoască programul de guvernare şi să fie membru PSD.

Europarlamentarul a adăugat, întrebat dacă decizia de schimbare a premierului a fost oportună, că Sorin Grindeanu a fost apreciat în PSD, iar rezultatul bun al organizaţiei din Timiş a dus la nominalizarea sa, dar a intervenit o ruptură de comunicare între partid şi Guvern.

"Cred că lucrurile s-au întâmplat treptat. O ruptură de comunicare între partid şi Guvern care s-a adâncit din ce în ce mai mult. Pentru ca programul de guvernare votat de români să ducă la rezultatele dorite este nevoie de implementarea în paralel a unor măsuri. Presiunea este foarte mare, iar pentru acest lucru este nevoie de o echipă, de o simbioză între partid şi Guvern. Această sinergie nu a funcţionat în totalitate şi s-a ajuns la nevoia de a face o analiză. De îndată ce acest subiect a apărut pe agenda publică au început discuţii despre remanieri care au culminat cu tema schimbării premierului. În ciuda apelului la calm, lucrurile au mers prea departe, iar discuţiile de ieri din Comitetul Executiv Naţional au condus la această soluţie. Nu a fost o decizie despre cineva anume. PSD şi-a asumat un program de guvernare ambiţios, cu obiective clare. Vrem să facem mai mult ca oricare alt guvern din trecut, iar pentru asta trebuie să muncim enorm şi să avem simbioza de care vă vorbeam", a răspuns Negrescu.

Lider PSD Cluj: Sunt de acord cu excluderea lui Sorin Grindeanu, a fost un cal troian în PSD

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, este de acord cu excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu, considerând că premierul a fost “un cal troian în PSD” în ultimele patru luni.

Horia Nasra a declarat că îşi doreşte ca moţiunea de cenzură şi celelalte evenimente nefericite din ultimele zile să treacă repede pentru ca PSD să revină la o bună guvernare.

"Susţin şi sunt de acord cu ambele decizii ale CEx, atât cea de excludere din partid a lui Sorin Grindeanu, cât şi cea de depunere a unei moţiuni de cenzură. Consider că Grindeanu a fost un cal troian în PSD în ultimele patru luni. Ne dorim ca moţiunea de cenzură şi toate aceste evenimente nefericite să treacă cât mai repede, pentru a reveni la o bună guvernare şi pentru a asigura stabilitatea economică şi politică a României", a spus Nasra.

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din partid, după ce membrii Comitetului Executiv Naţional au decis în unanimitate că acesta trebuie să părăsească formaţiunea, potrivit unor surse politice. Acelaşi Comitet a decis joi seara că orice membru al PSD care acceptă să facă parte dintr-un guvern care nu are susţinerea partidului, să fie exclus.

Sorin Grindeanu a fost membru al PSD timp de 20 de ani şi ocupă funcţia de preşedinte PSD Timis.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici