Lider PSD: Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă. Este disperată şi dezamăgită de scăderea în sondaje

Gabriela Firea este ”disperată şi dezamăgită de scăderea personală în sondajele de opinie”, susţine preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe. „S-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi”, adaugă liderul constănţean.

2626 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă. Este disperată şi dezamăgită de scăderea în sondaje

Felix Stroe despre Gabriela Firea: S-a dedat la atacuri de o violenţă extremă

Într-un comunicat transmis duminică, Felix Stroe susţine că afirmaţiile făcute sâmbătă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sunt „lipsite de logică şi dovezi” şi că prin acestea urmăreşte excluderea sa din partid.

„S-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al cărui vicepreşedinte este. Nu poţi să nu te gândeşti că prin aceste acţiuni doreşte de fapt, cu orice preţ să creeze o ruptură şi excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcţie”, spune liderul PSD Constanţa.

Printre afirmaţiile făcute de Gabriel Firea, „de o gravitate deosebită”, Felix Stroe o aminteşte pe aceea că Liviu Dragnea doreşte să desfiinţeze Bucureştiul, că instituţiile statului inventează dosare, dar şi faptul că liderul social-democrat ar fi organizat, împreună cu Ministerul de Interne, acţiunea de pe 10 august.

„Este cunoscut faptul că organizarea administrativ-teritorială a României este consacrată prin Constituţie şi nu poate fi modificată decât printr-un proces legislativ complex şi de durată - ideea în sine este absolut aberantă şi nu se regăseşte sub nicio formă în conţinutul programului de guvernare al PSD, program care a întrunit sufragiile unei majorităţi covârşitoare a electoratului. (…)În continuarea acţiunilor sale, de demonizare a preşedintelui PSD şi a activităţii sale, d-na Firea pretinde fără dovezi că instituţiile de control ale statului inventează dosare şi că <… nici pe vremea guvernării PDL sau a tehnocraţilor nu am avut atâtea controale> (?!). Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat împreună cu Ministerul de Interne şi <echipa sa de comunicare> acţiunea de pe 10 august (?!), adăugând: <Ştiu mai multe, dar nu vreau să spun!>, afirmaţii puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane însetate de răzbunare”, susţine preşedintele PSD Constanţa.

Potrivit acestuia, alte susţineri „foarte grave şi fără dovezi” vizează felul în care PSD gestionează alocaţia bugetară destinată partidelor politice şi că sondajele de opinie ar fi falsificate în favoarea liderului PSD şi susţine că, de fapt, ea este cea care a căzut în sondaje.

„Ideea că sondajele de opinie ar fi fost falsificate în favoarea preşedintelui PSD este demontată automat de faptul că şi alte sondaje, comandate de partide din opoziţie, au prezentat aproximativ aceleaşi rezultate. Evident, d-na Firea este disperată şi dezamăgită de scăderea personală în sondajele de opinie, generată de rezultatele înregistrate la nivelul primăriei Capitalei, rezultate care-i sunt strict imputabile. În fine, legat de alegerile pentru organizaţia Bucureşti, d-na Firea uită că, spre deosebire de preşedintele PSD - care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupă funcţia în mod interimar. Poate teama de alegeri libere şi democratice în cadrul partidului o fac să lanseze aceste acuzaţii grave, nefondate şi lipsite de dovezi”, adaugă preşedintele organizaţiei PSD Constanţa, care, în încheierea comunicatului o „roagă” pe Gabriela Firea să înceteze „definitiv” cu acest gen de atacuri publice care nu fac decât să afecteze grav imaginea PSD.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu primarii de sectoare că vrea o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare ale Bucureştiului să devină oraşe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ.

"Domnul Dragnea a anunţat, într-o şedinţă cu câţiva primari de sectoare că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul. Că pe el îl deranjează atât de tare persoana mea şi vede că nu are ce să-mi facă decât să mă suprime încât le-a spus că va pregăti o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare să devină oraşe, să devină unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce este anti-constituţional. Constituţia nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă, decât dacă cineva consideră că ţara noastră nu mai este una democratică. (...) Eu şitam că se poate modifica doar prin referendum. Acum câteva zile a zis că este în pregătire textul ordonanţei de urgenţă prin care practic Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraş, împărţind atât patrimoniul, cât şi bugetul, cu personalitate juridică", a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

În replică, secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că nu s-a discutat în partid desfiinţarea Primăriei Municipiului Bucureşti printr-o ordonanţă de urgenţă, fiind o aberaţie a edilului Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici