Lider PSD: Nu putem să-i lichidăm pe cei cu opinii contrare. Trebuie să-l acceptăm pe Ţuţuianu, chiar dacă vorbeşte în plus

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că este posibil ca la şedinţa de luni a CExN să se ridice problema sancţionării unor lideri, dar el dezaprobă„lichidarea” vocilor critice şi a apreciat că Adrian Ţuţuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbeşte în plus”.

702 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Nu putem să-i lichidăm pe cei cu opinii contrare. Trebuie să-l acceptăm pe Ţuţuianu, chiar dacă vorbeşte în plus

Lider PSD: Nu putem să-i lichidăm pe cei cu opinii contrare. Trebuie să-l acceptăm pe Ţuţuianu, chiar dacă vorbeşte în plus

„Din ce ştiu eu, nu e vorba de excluderi, e vorba de a nominaliza nişte persoane care trebuie să ocupe nişte posturi şi e vorba de un CEx scurt. Sunt fel de fel de zvonuri, unii care mai au râcă pe alţii şi care lansează chestiunile acestea, dar eu ştiu că ăsta a fost scopul pentru care s-a convocat. S-ar putea ca unii să ridice şi problemele astea, vom vedea. N-au ce face, acum asta e...”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, întrebat dacă la şedinţa CEx al partidului vor fi sancţiuni.

Social-democratul a spus că înregistrările în care Adrian Ţuţuianu critică partidul au făcut „zgomot” în partid, dar vicepreşedintele PSD trebuie acceptat pentru că, deşi „mai vorbeşte în plus” el a fost bun când a câştigat alegerile în Dâmboviţa

„Eu sunt împotriva sancţiunilor, eu nu am aplicat niciodată sancţiunea cu excluderea vreunui membru. În principiu, nu putem să-i tot lichidăm pe toţi care au o opinie contrară, dacă ei acceptă să respecte hotărârile partidului. Sigur, mai mult zgomot au făcut înregistrările acelea cu Adrian Ţuţuianu. Adrian ăsta este el, asta e maniera lui, nu este o manieră chiar dezirabilă de a se exprima, dar asta e, trebuie să acceptăm că aşa cum a fost bun când a condus campania când a obţinut rezultatele respective, e bun şi când mai vorbeşte în plus”, a spus liderul PSD Vaslui pentru MEDIAFAX.

CEx al PSD se va desfăşura, luni, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Preeşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, că propunerile pentru conducerile ASF şi CNA reprezintă „principalul obiectiv” al şedinţei, remanierea guvernamentală nefiind pe agendă.

Întrebat dacă vor fi discuţii şi despre sancţiuni la adresa unor lideri ai partidului, Dragnea a răspuns: „Este vineri şi vă rog frumos, chiar nu vreau să îmi stric weekend-ul să comentez toate prostiile şi toate invenţiile pe care le spun unii pe la televizor şi pe diverse site-uri. Consider că zvonurile care nu au nicio bază reală sunt nişte prostii”.

Despre acest subiect, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că unii preşedinţi de organizaţii judeţene cer „vehement” excluderea din partid a vicepreşedintelui Adrian Ţuţuianu pentru „declaraţii nelalocul lor”.

În mai multe înregistrari audio făcute publice în ultimele săptămâni de România TV, Adrian Ţuţuianu spunea în întâlniri cu membrii de partid din judeţul Dâmboviţa că PSD este "un partid de maimuţe" pentru că a acceptat ca Dragnea să meargă la Cotroceni cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier şi îi critica pe unii miniştri.

Liviu Dragnea spunea, pe 25 octombrie, că situaţiile vicepreşedinţilor Adrian Ţuţuianu şi Gabriela Firea vor fi abordate în următoarea şedinţă a CExN pentru că „un subiect atât de plăcut nu avem cum să ratăm”. Preşedintele PSD a fost întrebat despre înregistrările cu Ţuţuianu, precum şi despre anunţul unor consilieri generali PSD că nu vor mai vota proiectele dacă primarul Gabriela Firea nu îi consultă, că nu crede că subiectul va fi evitat.

La ultima şedinţă a CEx al PSD din 21 septembrie, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a cerut excluderea primarului Capitalei, Gabriela Firea, din formaţiune, însă propunerea sa nu a fost supusă la vot. El a solicitat acest lucru, după ce Firea, împreună cu vicepremierul Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, au cerut, într-o scrisoare, demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD.

Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea a declarat, vineri, că dacă CEx al PSD va avea loc luni sau miercuri, ea va lipsi pentru că va fi într-o delegaţie la Madrid. Edilul spune că nu pleacă intenţionat pentru a lipsi de la şedinţa social-democraţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici