Lider PSD: Şedinţă de Guvern la Alba Iulia, joia viitoare, în sala semnării unirii cu Transilvania

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că premierul Viorica Dăncilă l-a anunţat că pe 29 noiembrie va avea loc, la Alba Iulia, o şedinţă specială de Guvern cu ocazia Centenarului, locaţia aleasă fiind sala în care s-a semnat în 1918 unirea Transilvaniei cu România.

414 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Şedinţă de Guvern la Alba Iulia, joia viitoare, în sala semnării unirii cu Transilvania

Lider PSD: Şedinţă de Guvern la Alba Iulia, joia viitoare, în sala semnării unirii cu Transilvania

„În urma discuţiilor pe care le-am avut la Guvern cu dna premier Viorica Dăncilă, mi-a comunicat la începutul săptămânii acesteia că în data de 29 noiembrie va avea loc o şedinţă omagială a Guvernului la Alba Iulia. Nu ştim detalii privind ora, dar bănuim că în prima parte a zilei şi sigur că îi aşteptăm cu mare interes. Este o promisiune făcută în urmă cu două, trei luni şi mă bucur că dna premier a decis să onoreze invitaţia noastră”, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Dîrzu, liderul filialei social-democrate din judeţul Alba.

Dîrzu a adăugat că locaţia aleasă pentru şedinţa de Guvern este sala în care s-a semnat unirea Transilvaniei cu România.

„Şedinţa va avea loc în Sala Unirii de la Alba Iulia şi credem că este locul cel mai potrivit pentru a aniversa 100 de ani de la Marea Unire”, a precizat acesta.

În dimineaţa zilei de 1 Decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia, pe atunci cazinou militar, 1.228 de delegaţi din Transilvania au hotărât Unirea cu România. Imobilul Sălii Unirii a fost construit între anii 1898 şi 1900 şi se află în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, fiind cel mai vizitat obiectiv din judeţul Alba.

În cadrul Marii Adunări Naţionale s-a prezentat Rezoluţia de Unire care cuprindea un amplu şi avansat program de reforme democratice care urmau să stea la temelia noului stat. Rezoluţia adoptată de Marea Adunare Naţională, primită cu entuziasm de mulţimea masată pe întinsul platou din spatele cetăţii, a pecetluit Unirea Transilvaniei cu România şi a conturat totodată sensul dezvoltării democratice a societăţii româneşti.

Rezoluţia Marii Adunări Naţionale a fost citită delegaţilor de către Vasile Goldiş, iar apoi a fost votată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici