Lideri ai Mişcării Populare Alba au protestat faţă de Legea defăimării, apărând cu autocolante de hârtie lipite pe guri la o conferinţă de presă

Preşedintele Mişcării Populare Alba, deputatul Clement Negruţ, şi patru candidaţi din judeţ ai partidului la alegerile locale s-au prezentat, vineri, în deschiderea unei conferinţe de presă, cu autocolante de hârtie lipite pe guri, în semn de protest faţă de Legea defăimării.

324 afișări
Imaginea articolului Lideri ai Mişcării Populare Alba au protestat faţă de Legea defăimării, apărând cu autocolante de hârtie lipite pe guri la o conferinţă de presă

Lideri ai Mişcării Populare Alba au protestat faţă de Legea defăimării, apărând cu autocolante de hârtie lipite pe guri la o conferinţă de presă

În deschiderea conferinţei de presă a Mişcării Populare Alba, candidaţii MP la Primăriile Zlatna, Blaj, Galda de Jos, respectiv Lupşa şi deputatul Clement Negruţ şi-au lipit pe guri autocolante de hârtie şi au afişat mesaje precum: ”Nu legii Dragnea”, ”PSD vrea să tăcem”, ”Vrem libertate de exprimare” sau ”Nu ne băgaţi pumnul în gură”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul Clement Negruţ a declarat corespondentului MEDIAFAX că a luat decizia să iniţieze acest protest inedit faţă de Legea defăimării după ce mai mulţi tineri, membri ai MP Alba, s-au arătat ”foarte îngrijoraţi de proiectul legislativ”, considerând că este ”necesar” să se adopte o atitudine.

”Mişcarea Populară protestează faţă de Legea defăimării a lui Liviu Dragnea. Am ales această formă de protest pentru a ne arăta indignarea faţă de această lege prin care PSD, prin domnul Dragnea, încearcă să pună pumnul în gură celor care îşi doresc liberă exprimare pe reţelele de socializare şi nu numai. E un prim pas spre dictatură, e un prim pas şi un semnal şi către dumneavoastră cei din presă. Categoric, Mişcarea Populară se opune acestui demers al lui Liviu Dragnea şi al PSD. Nu e pentru prima dată când PSD încearcă să se opună libertăţii de exprimare", a spus Negruţ.

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţea trecută ''Legea defăimării'', iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ''fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social''.

Deputaţii PNL au votat împotriva acestei legi, argumentând că reprezintă ''un pumn în gură dat ziariştilor din România''.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici