Lideri PSD ar accepta ca Sulfina Barbu să o înlocuiască pe Anastase la şefia Camerei

Social-democraţii ar fi de acord ca Roberta Anastase să fie înlocuită la şefia Camerei Deputaţilor de Sulfina Barbu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea PSD, menţionând că varianta ar fi agreată şi de PDL, nu şi de Traian Băsescu.

29 afișări
Imaginea articolului Lideri PSD ar accepta ca Sulfina Barbu să o înlocuiască pe Anastase la şefia Camerei

Lideri PSD ar accepta ca Sulfina Barbu să o înlocuiască pe Anastase la şefia Camerei (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse de la vârful PSD, mai mulţi social-democraţi au discutat, în ultimele zile, cu lideri ai grupului PDL din Camera Deputaţilor, care le-au transmis că ar agrea schimbarea din funcţie a Robertei Anastase cu Sulfina Barbu.

"Noi am discutat cu ei (cu liderii grupului PDL din Cameră - n.r.) şi ne-au spus că vor să o schimbe pe Anastase şi că e pregătită Sulfina Barbu. Noi suntem de acord cu soluţia asta, dar ei ne-au spus că nu îi lasă Băsescu s-o schimbe pe Anastase", a declarat unul dintre liderii PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că mesajul transmis de preşedintele Traian Băsescu în Parlament a fost acela de schimbare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Ponta a spus că mesajul principal al preşedintelui, care a propus partidelor parlamentare un moratoriu pentru 30-45 de zile, s-a adresat în principal partidelor din arcul guvernamental, care au fost prezente în plen, şi nu opoziţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile. El a spus că insistă ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor naţionale. "Decizia stă în mâinile dumneavoastră", le-a spus preşedintele parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici