Liderii ALDE către PNL: Prin intrarea în PPE, delegaţia PNL se alătură lui Băsescu

Liderii ALDE susţin că delegaţia PNL în PE se alătură lui Traian Băsescu prin intrarea în PPE şi îşi arată slăbiciunea în loc să meargă pe propria forţă în Legislativul UE.

1011 afișări
Imaginea articolului Liderii ALDE către PNL: Prin intrarea în PPE, delegaţia PNL se alătură lui Băsescu

Parlamentul European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rezultatul alegerilor arată că Grupul ALDE rămâne al treilea grup ca mărime în Parlamentul European. Fără sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luată", se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui ALDE, Graham Watson şi a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Cei doi precizează că decizia "nefericită" a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a propune conducerii partidului deplasarea către PPE ignoră faptul că în Grupul ALDE PNL ar fi unul dintre cele mai mari delegaţii şi, aşa cum s-a stabilit, ar deţine poziţii importante în PE.

"Prin intrarea în PPE, delegaţia PNL se va alătura lui Băsescu şi alege să îşi arate slăbiciunile în loc să îşi întărească poziţia în Legistativul UE", se mai arată în declaraţie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că "Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici