Liderii coaliţiei guvernamentale au semnat protocolul de colaborare

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală.

79 afișări
Imaginea articolului Liderii coaliţiei guvernamentale au semnat protocolul de colaborare

Liderii coaliţiei guvernamentale au semnat protocolul de colaborare (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Protocolul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

La ceremonie participă numeroşi lideri ai formaţiunilor din coaliţia guvernamentală.

Protocolul prevede prelungirea colaborării guvernamentale şi parlamentare între părţi până la finalul actualului mandat legislativ, incluzând un calendar al dezbaterii unor proiecte de lege.

VEZI AICI TEXTUL PROTOCOLULUI DE COLABORARE

Surse din coaliţia guvernamentală au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că protocolul se referă pe de o parte la colaborarea guvernamentală, iar pe de altă parte la cea parlamentară.

În protocol sunt prevăzute principalele legi pe care Guvernul, respectiv partidele din coaliţie le iniţiază şi se angajează să le sprijine în Parlament.

Potrivit surselor precizate, cea mai mare parte a legilor au caracter economic şi social, cuprinzând încurajarea creării locurilor de muncă, măsuri de relansare economică, stimularea investiţiilor în agricultură şi energie, dar şi absorbţia fondurilor europene.

Sunt menţionate, de asemenea, Legile electorale, însă fără amănunte legate de prevederile care ar putea fi modificate, date fiind opţiunile diferite ale partidelor din arcul guvernamental.

Aceleaşi surse au precizat că în protocol figurează şi Legea minorităţilor, dar şi Legea taxării averilor foarte mari, iniţiată de UNPR.

Protocolul face referire şi la posibilitatea continuării colaborării parlamentare şi guvernamentale între cele trei partide şi după alegerile din 2012, însă nu are un "caracter angajant".

Un calendar cu termenele pentru dezbaterea şi adoptarea principalelor proiecte legislative cuprinse în protocol va forma o anexă la documentul ce urmează să fie semnat de PDL, UDMR şi UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici