Liderii de grup PDL, UDMR şi UNPR îl invită pe Geoană la o discuţie, să explice decizia

Membrii Biroului Permanent al Senatului şi liderii de grup din partea PDL, UDMR si UNPR îl invită pe Mircea Geoană la o discuţie, vineri, pentru a explica decizia sa de blocare a convocării Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului în urma scrisorii preşedintelui pe tema moţiunii de cenzură.

44 afișări
Imaginea articolului Liderii de grup PDL, UDMR şi UNPR îl invită pe Geoană la o discuţie, să explice decizia

Liderii de grup PDL, UDMR şi UNPR îl invită pe Geoană la o discuţie, să explice decizia (Imagine: Bogdan_Maran/Mediafax Foto)

Membrii Biroului Permanent al Senatului şi liderii de grup din partea PDL, UDMR şi UNPR au decis să îl invite pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, la o discuţie privind cauzele care au dus la poziţia acestuia de blocare a convocării unei şedinţe a Birourilor Reunite ale celor două Camere, în ciuda unei solicitari în acest sens venite din partea Preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, se arată într-un comunicat al vicepreşedintelui Senatului, Anca Boagiu (PDL).

Întâlnirea ar urma să aibă loc vineri 11 iunie, la ora 10.00, la sala Constantin Stere din cadrul Senatului României.

"Din punctul nostru de vedere, al senatorilor PDL şi UDMR, membri ai Biroului Permanent al Senatului, este inadmisibil ca preşedintele Geoană să ia o asemenea decizie discreţionară şi profund politicianistă. Dacă sesizarea preşedintelui Băsescu nu ar fi fost binevenită sau incorectă, membrii Birourilor Reunite ar fi putut menţine decizia iniţială privind votarea moţiunii marţi 15 iunie. Este cu atât mai suspectă decizia crispată a domnului Geoană cu cât opoziţia ar fi avut majoritate în Birourile Reunite. Domnul Geoană uită că a fost ales în această funcţie de senatori şi ar fi fost cel puţin colegial din partea lui să se consulte cu membrii Biroului Permanent înainte de lua o decizie care până la urmă afectează imaginea instituţiei Senatului României. Din toate aceste motive, aşteptăm explicaţii din partea preşedintelui Geoană în timpul întâlnirii de mâine pe care sperăm că o va onora", a declarat Boagiu, citată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, menţionând că aşteaptă un răspuns din partea lui Mircea Geoană pentru convocarea Birourilor Permanente reunite.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a adresat preşedintelui Băsescu joi o scrisoare în care îi răspunde la solicitarea privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, precizând că, potrivit Constituţiei, dezbaterea are loc după 3 zile de la prezentare, adică nu înainte de 3 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici