Liderii filialelor PNŢCD din Transilvania cer organizarea unui Congres de unificare

Liderii filialelor PNŢCD din Transilvania, aparţinând ambelor grupuri din partid, au făcut un apel la conducerile celor două facţiuni să ia măsuri privind organizarea, în luna septembrie, a unui Congres de unificare.

57 afișări
Imaginea articolului Liderii filialelor PNŢCD din Transilvania cer organizarea unui Congres de unificare

Liderii filialelor PNŢCD din Transilvania cer organizarea unui Congres de unificare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În apelul semnat de liderii PNŢCD din judeţele Cluj, Bihor, Alba, Maramureş, Bistriţa şi Sălaj, aparţinând ambelor aripi ale partidului, se arată că este momentul să se renunţe la orgolii şi să se înţeleagă că electoratul are nevoie de o alternativă la "sistemul de tip neo-fanariot care a falimentat România", această alternativă fiind PNŢCD.

"Liderii organizaţiilor judeţene transilvane ale PNŢCD, aparţinând ambelor tabere, solicită conducerilor celor două facţiuni reactivarea comisiilor de rezolvare amiabilă a diferendelor din partid, în vederea găsirii unei soluţii comune, de organizare a unui Congres de unificare, în luna septembrie 2010, convocat de o Comisie Interimară, stabilită de comun acord, de cele două facţiuni sau de către o treime din organizaţiile reunite", se arată în documentul dat publicităţii miercuri.

Potrivit semnatarilor apelului, pentru ca PNŢCD să poată avea un mesaj credibil pentru electorat este nevoie de "un singur partid".

"Necesitatea acestui moment politic determină o acţiune fermă şi unitară din partea partidului, iar aceasta nu se poate realiza urmând modelul ultimilor ani, marcaţi de lupte interne şi procese interminabile. România are nevoie, mai mult decât oricând, de oameni politici de caracter şi spirit creştin", se precizează în documentul citat.

Apelul este semnat de liderii PNŢCD din judeţele Cluj, Bihor, Alba, Maramureş, Bistriţa şi Sălaj, aparţinând ambelor aripi ale partidului.

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată, în 22 mai, Consiliului Naţional de Conducere, în care spune că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanul redresării partidului.

Liderul ţărănist Radu Sârbu aprecia că Marian Miluţ a demisionat dintr-o funcţie din care fusese oricum înlocuit în 2008 în urma unui congres al partidului şi spunea că se vor face demersuri pentru reconcilierea celor două aripi ale partidului.

Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu declara că demisia lui Marian Miluţ de la conducerea PNŢCD uşurează calea către unificarea celor două ramuri ale partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici