Liderii PPE: Referendumul a eşuat. Guvernul României să renunţe la agendele oculte

Wilfried Martens, preşedintele PPE, şi liderul grupului popular din PE, Joseph Daul, declară că au luat notă de eşecul referendumului de duminică, ei cerând Guvernului Ponta să renunţe la "agendele paralele şi oculte" şi să revină la respectarea valorilor europene.

2363 afișări
Imaginea articolului Liderii PPE: Referendumul a eşuat. Guvernul României să renunţe la agendele oculte

Liderii PPE: Referendumul a eşuat. Guvernul României să renunţe la agendele oculte (Imagine: Cristi Vatavu/MEdiafax Foto)

"Am luat notă de eşecul referendumului de demitere a preşedintelui României, Traian Băsescu. Trebuie să se pună capăt instabilităţii politice declanşată de tentativa de destituire a şefului statului. Acţiunile politice iresponsabile nu se regăsesc în UE şi nu sunt tolerate de instituţiile europene şi de comunitatea democratic internaţională", afirmă cei doi lideri ai PPE, într-un comunicat de presă transmis luni MEDIAFAX.

De asemenea, ei afirmă că "acţiunile abuzive" ale Guvernului condus de Victor Ponta au dăunat credibilităţii internaţionale a României în ultimele săptămâni, iar reîntoarcerea Guvernului la responsabilitate este acum o "problemă de maximă prioritate".

"Guvernul trebuie să implementeze toate măsurile solicitate de Comisia Europeană în privinţa respectării statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar. De asemenea, Guvernul trebuie să continue să implementeze, fără întârziere sau ocolişuri, angajamentele făcute către partenerii internaţionali ai României, incluzând şi FMI. România are nevoie de reforme care să fie în linie cu celelalte ţări europene, nu de înţelegeri oculte semnate de preşedinţii partidelor Socialist şi Liberal. Românii merită să traiască în baza standardelor europene, nu împinşi de agendele paralele ale politicienilor USL", au subliniat Martens şi Daul.

Totodată, cei doi şi-au mai exprimat dorinţa de a continua să coopereze cu preşedintele Traian Băsescu şi cu "toate forţele politice angajate în respectarea statului de drept şi a valorilor şi regulilor europene".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici