Liderii PSD i-au spus lui Ponta că sunt încântaţi că Gorjul a mai dat un premier, după Tătărăscu

Liderii PSD Gorj, care şi-au lansat, miercuri, candidaturile în prezenţa preşedintelui social-democrat Victor Ponta, s-au declarat încântaţi de faptul că judeţul Gorj a dat României un al doilea premier, după Gheorghe Tătărăscu, Ponta spunând că este "un fiu adoptat al judeţului".

286 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD i-au spus lui Ponta că sunt încântaţi că Gorjul a mai dat un premier, după Tătărăscu

Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Liderul PSD a participat, miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la lansarea candidaţilor USL la alegerile locale, unde a fost comparat de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, cu fostul prim-ministru Gheorghe Tătărăscu.

"Există similitudini între ceea ce se întâmpla în România de atunci şi ce este acum. În primul mandat al premierului Tătărăscu ţara se regăsea la capătul unei crize mondiale. În câţiva ani avea să cunoască o importantă redresare economică. Acum România este într-o relativă asemănare cu perioada de atunci cu deosebirea că în Europa criza încă se manifestă. La a doua instalare, Gheorghe Tătărăscu găsea ţara într-o adâncită izolare internaţională. Nu ne este mai bine nici azi. Şi atunci şi acum în fruntea Executivului a fost instalat un gorjean. Vă dorim cu toţii domnule Victor Ponta să readuceţi România acolo unde îi este locul, între marile puteri ale Europei", a declarat Cârciumaru, în faţa liderului socia-ldemocrat Victor Ponta şi a candidaţilor USL.

În replică, Victor Ponta a spus că fostul premier Gheorghe Tătărăscu era liberal, în timp ce el este un social-democrat care îşi doreşte să ajute România să aibă un preşedinte liberal.

De asemenea, Ponta a precizat că este "un fiu adoptat al Gorjului", dar va face eforturi " să dovedească că este la fel de bun ca un fiu natural".

"Sunt un fiu adoptat al Gorjului, dar să ştiţi că orice fiu adoptat face eforturi să dovedească că este la fel de bun ca un fiu natural şi am mare încredere că împreună cu dumneavoastră o să pot să vin peste mulţi ani şi să vă spun că v-am făcut cinste dumneavoastră, gorjenilor, acolo în funcţia pe care o ocup", le-a spus Ponta celor peste 600 de delegaţi ai USL Gorj prezenţi la lansarea candidaţilor.

Victor Ponta are domiciliul în comuna Baia de Fier (judeţul Gorj), unde şi-a cumpărat în 2006 o casă din lemn cu două camere, făcându-şi ulterior buletin pe adresa respectivă, lucru care i-a permis să candideze la alegerile generale şi să devină deputat de Gorj.

În perioada guvernării lui Adrian Năstase, Victor Ponta a fost numit "micul Titulescu", fostul premier de atunci comparând profilul fizionomic al acestuia cu cel al lui Nicolae Titulescu, precum şi pregătirea juridică a ambilor.

Ponta a precizat, ulterior, că gestul colegilor săi de a-l compara cu Tătărăscu "se opreşte doar la funcţie, atât".

El a menţionat, totodată, că nu va putea să aducă "de la Cluj" toate fondurile alocate pentru diverse proiecte în perioada guvernării lui Emil Boc, precizând însă că proiectele ce-i vor fi înaintate de autorităţile de la Gorj, dar şi din alte zone ale ţării, vor primi finanţare în funcţie de posibilităţile existente la buget.

Reprezentanţi PSD ai autorităţilor judeţene i-au cerut deja premierului Victor Ponta să intervină pentru modernizarea unui tronson de drum european la care lucrările stagnează de cinci ani, dar şi să ia în calcul construirea unui drum expres sau a unei autostrăzi care să lege Deva de Calafat prin Târgu Jiu şi Craiova.

Gheorghe Tătărăscu a fost prim-ministru al României în perioada 1934-1937 şi în perioada 1939-1940. Gheorghe Tătărăscu a deţinut şi alte portofolii ministeriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici