Liderii PSD ies public, după o perioadă de absenţă politică. Ciolacu spune că Parlamentul poate adopta legi în 10 zile

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a vorbit liderilor din teritoriu prin videoconferinţă şi a dat asigurări că Parlamentul va putea adopta proiecte în 10 zile. Ciolacu vrea ca firmele care primesc ajutor de la stat să nu facă în această perioadă concedieri.

217 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD ies public, după o perioadă de absenţă politică. Ciolacu spune că Parlamentul poate adopta legi în 10 zile

Liderii PSD ies public, după o perioadă de absenţă. Ciolacu spune că Parlamentul poate adopta legi în 10 zile

Comitetul Executiv al PSD s-a ţinut în condiţii speciale, pe timp de criză. Marcel Ciolacu s-a adresat, din sediul partidului din Kiseleff, liderilor social-democraţi din teritoriu, prin videoconferinţă.

„Vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut şi în numele meu şi al domnului Stănescu să vă deplasaţi azi la sedii. E o perioadă cam lungă de când nu ne-am mai văzut, chiar prin acest sistem video”, le-a spus Ciolacu liderilor PSD din teritoriu.

Preşedintele interimar al PSD a direcţionat vina pentru neajunsurile din spitale către Guvernul condus de Ludovic Orban.

„Guvernul a avut timp 3 luni de zile, din ianuarie, de când OMS au anunţat că o să fie o pandemie. Au avut timp să cumpere şi medicamente şi teste şi echipamente de protecţie. Încearcă să inducă această greşeală către alt Guvern, cred către Guvernul Orban I, sub nicio formă către noi”, a afirmat preşedintele PSD.

Ciolacu a prezentat proiectele depuse de PSD pentru a ajuta economia, care suferă de pe urma efectelor stării de urgenţă.

„Am venit cu amânarea ratelor bancare. Este un proiect făcut împreună cu BNR, deoarece şi PSD are reprezentanţi în conducerea BNR, propuşi şi votaţi în Parlament, profesionişti. (...) Băncile trebuie să înţeleagă că există un efort comun, nu numai al populaţiei, pentru a depăşi această criză şi de a ne pregăti pentru o viitoare criză economică. (...) Şomajul tehnic, în proiectul nostru, cu 75%, pe urmă preluat de Guvern, noi mai aveam o condiţie, statul trebuie să ajute cu această sumă societăţile comerciale, dar şi cu o condiţie: ca aceste societăţi care primesc ajutor de la stat să nu facă concedieri, lucru pe care Guvernul nu l-a preluat, dar avem posibilitatea prin amendamente să facem această rectificare în Parlament”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar PSD a mai spus că împreună cu liderii de grup, respectiv Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae, a făcut un program şi o conexiune între cele două Camere ale Parlamentului, pentru ca proiectele să fie votate şi trimise către promulgare în termen de zece zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
ciolacu,
lege

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici