Liderii PSD se reunesc astăzi în Consiliul Naţional, la Palatul Parlamentului. Un nou CEx va avea loc înainte de eveniment

Liderii PSD se reunesc, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al partidului, la Palatul Parlamentului. Reuniunea social-democraţilor are ca scop alegerea preşedintelelui Consiliului Naţional prin vot, conform procedurilor. De asemenea, se vor constitui departamentele de specialitate.

926 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD  se reunesc astăzi în Consiliul Naţional, la Palatul Parlamentului. Un nou CEx va avea loc înainte de eveniment

Liderii PSD se reunesc astăzi în Consiliul Naţional, la Palatul Parlamentului. Un nou CEx va avea loc înainte de eveniment

"La Consiliul Naţional se va constitui din nou CN al partidului cu membrii după noul statut al partidului, va fi ales preşedintele Consiliului Naţional prin vot, conform procedurilor şi se vor constitui departamentele de specialitate ale partidului la nivel naţional şi alegerea coordonatorilor departamentelor", a afirmat Codrin Ştefănescu, joi pentru MEDIAFAX.

Totodată, surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD va avea loc tot duminică, posibil înaintea celei a Consiliului Naţional, la ora 15.00.

Pe 19 noiembrie, preşedintele social-democrat Liviu Dragnea a anunţat că a CEx al partidului a votat ca Mihai Fifor să fie preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD.

"L-am propus pe Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, având speranţa că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informaţii, propunere, sprijin şi va face informări periodice către premier", a afirmat Dragnea.

La rândul său, Mihai Fifor a explicat că vrea să se axeze pe revitalizarea departamentelor Consiliului Naţional al PSD, lucru pe care l-a comunicat şi lui Dragnea şi Dăncilă.

"Am discutat şi cu domnul Dragnea şi doamna premier şi am ajuns la concluzia că având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme, cred că voi avea un rol mai important la partid. Eu cred că a reuşi să revitalizăm departamentele Consiliului Naţional înseamnă un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivaţia mea", şi-a explicat Mihai Fifor demisia de la Ministerul Apărării.

La finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţă au fost discuţii despre oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

De asemenea, şeful Executivului a mai spus că în bugetul pe 2019 se va regăsi şi un Fond de Investiţii Locale, prin care localităţile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanţare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea şcolii. OUG ar urma să fie adoptată de Guvern.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat că bugetul pentru Fondul de Investiţii Locale este de 10 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici