Liderii PSD şi ALDE din ţară, confuzi după refuzul preşedintelui: "Orice e posibil. O criză politică ne-ar afunda şi mai mult ca ţară"

Preşedintele ALDE Hunedoara a declarat, pentru MEDIAFAX, că orice variată e posibilă, de la dizolvarea Parlamentului şi până la suspendarea preşedintelui, după ce Klaus Iohannis a respins nominalizarea lui Sevil Shhaideh în fruntea Guvernului.

3277 afișări
Imaginea articolului Liderii PSD şi ALDE din ţară, confuzi după refuzul preşedintelui: "Orice e posibil. O criză politică ne-ar afunda şi mai mult ca ţară"

Liderii PSD şi ALDE din ţară: Orice e posibil. O criză politică ne-ar afunda şi mai mult ca ţară

„Nu ştiu dacă e vreun român care face cât de cât analize politice care a mai crezut, după momentul amânării deciziei, că preşedintele o va mai numi pe Sevil Shhaideh premier. Era foarte clar că nu va face numirea. Sigur că această decizie este un dezavantaj pentru români în general, pentru că un Guvern e util, mai ales după nişte alegeri pe care le considerăm democratice, dar şi argumentele preşedintelui trebuie auzite. E adevărat că nominalizarea a surprins pe foarte multă lume, dar nu mă pot pronunţa asupra oportunităţii fiindcă nu cunosc dosarul doamnei, nu-i ştiu mapa. Deşi dacă ne uităm puţin în trecut, doamna a fost ministru, a mai avut demnităţi deci cineva i-a făcut totuşi mapa. Confuz”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele ALDE Hunedoara.

Moloţ nu poate anticipa o altă propunere şi nici nu ştie o altă variantă. Potrivit sursei citate, nu s-a discutat, sau nu are cunoştinţă, să se fi discutat despre varianta suspendării preşedintelui în această situaţie. „Ne amintim că Liviu Dragnea a spus că este singura nominalizare. Politic vorbind se poate întâmpla orice, să fie demarată şi propunerea de suspendare a preşedintelui, dar şi iniţierea de dizolvare a Parlamentului. Nu mi-aş dori o astfel de situaţie, fiindcă noi ca ţară nu stăm pe roze, iar declanşarea unei crize politice ne-ar afunda şi mai mult pe noi ca ţară. Dar nu exclud nimic”, a spus Moloţ.

“Nu ştiu exact ce urmează. Acum sunt la Bucureşti, vom avea discuţii şi să vedem care va fi cea mai bună decizie luată în calcul pentru a nu exista o criză. Oricum, este o decizie personală a domnului Iohannis, fără să dea explicaţii nimănui, nu ştiu de ce a refuzat-o, dacă din motive personale sau de altă natură. Vor avea loc discuţii între ALDE şi PSD şi în cursul zilei de astăzi probabil că vom avea o decizie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marian Cucşa, preşedintele ALDE Timiş.

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că e nevoie ca partidul să fie unit şi să aibă o părere unitară. "Vom discuta la Bucureşti împreună cu domnul preşedinte Dragnea, care va fi decizia pe care o vom lua în perioada următoare, până atunci aşteptăm părerea oficială a partidului, după care ne vom pronunţa şi noi în teritoriu", a declarat corespondentului MEDIAFAX preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici