Liderii ţărilor UE ar putea să se întâlnească faţă în faţă, în epoca distanţării. Summit pe tema bugetului multianual

  • Uniunea Europeană ar putea organiza un summit cu prezenţa fizică a liderilor, pe tema bugetului multianual
  • Diplomat UE: „Bugetul şi Fondul de relansare nu pot fi aprobate fără un summit cu prezenţă fizică"
  • Comisia Europeană va prezenta miercuri proiectul de modificare a bugetului multianual comunitar
349 afișări
Imaginea articolului Liderii ţărilor UE ar putea să se întâlnească faţă în faţă, în epoca distanţării. Summit pe tema bugetului multianual

Liderii UE, obligaţi prin lege să se întâlnească faţă în faţă, în epoca distanţării. Summit pe tema bugetului multianual

Uniunea Europeană ar putea organiza peste câteva săptămâni un summit cu prezenţa fizică a liderilor, nu prin videoconferinţă, pentru continuarea negocierilor pe tema viitorului buget şi a fondului special de relansare post-pandemie, afirmă oficiali citaţi de agenţia de presă Reuters.

Consiliul European a organizat mai multe reuniuni prin videoconferinţă în ultimele luni, în contextul pandemiei, care a necesitat adoptarea unor restricţii stricte, cu efecte grave asupra economiei. Acum, în contextul relaxării restricţiilor antiepidemice, liderii UE analizează posibilitatea organizării unui summit cu prezenţă fizică, pentru negocieri tehnice dificile pe tema bugetului.

„Bugetul şi Fondul de relansare nu pot fi aprobate fără un summit cu prezenţă fizică. Nu am întâlnit încă pe nimeni care să creadă că acest lucru va fi posibil prin videoconferinţă", a declarat un diplomat UE de rang înalt.

Problemele tehnice, dificultăţile de traducere şi caracterul mai puţin personal al videoconferinţelor nu permit reproducerea atmosferei de colaborare de la summiturile UE.

Comisia Europeană va propune miercuri proiectul de modificare a bugetului multianual comunitar, în valoare a aproximativ 1.000 de miliarde de euro, şi un Fond de redresare economică. Vor urma negocierile referitoare la forma asistenţei financiare de 500 de miliarde de euro propusă de Franţa şi Germania.

Austria, Suedia, Danemarca şi Olanda vor ca fondurile de relansare economică să fie rambursate de către statele beneficiare. Statele central şi est-europene sunt preocupate de situaţia fondurilor de coeziune de care au beneficiat până acum pentru a li se facilita atingerea nivelului de dezvoltare occidental.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
politica

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici