Liderul deputaţilor PNL, despre reţinerea lui Bogdan Olteanu: Prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze. PNL ar putea cere revocarea lui din funcţia de viceguvernator

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, cu privire la acuzaţiile care i se aduc lui Bogdan Olteanu, că prezumpţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze, afirmând că dacă se va dispune reţinerea lui Olteanu pentru 30 de zile PNL ar putea putea cere convocarea comisiilor reunite.

801 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PNL, despre reţinerea lui Bogdan Olteanu: Prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze. PNL ar putea cere revocarea lui din funcţia de viceguvernator

Liderul deputaţilor PNL, despre reţinerea lui Bogdan Olteanu: Prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze. PNL ar putea cere revocarea din funcţia de viceguvernator

''Revocarea conform legii poate fi cerută de comisiile reunite de buget, finanţe din cele două camere ale Parlamentului, care mai departe supun raportul plenului Paralmentului. Nu un partid politic poate să facă aşa ceva. În acest moment comisiile sunt în vacanţă şi ca atare trebuie convocate conform legii de preşedintele comisiei care este (reprezentant-n.r.) PSD. Înainte de a lua orice decizei, de a avea orice iniţativă este normal să avem întâi punctul de vedere al ÎCCJ. Dacă va confirma sau nu va confirma rechizitoriul procurorului. Până atunci eu cred că prezumţia de nevinovăţie în această ţară trebuie să funcţioneze'', a declarat liderul deputaţilor PNL pentru MEDIAFAX, întebat dacă PNL va cere în comisiile de specialitate revocarea lui Bogdan Olteanu.

Eugen Nicolăescu a afirmat că dacă se va dispune reţinerea lui Bogdan Olteanu pentru 30 de zile este posibil ca PNL să solicite convocarea comisiilor de specialitate, având în vedere că Olteanu nu îşi va mai putea îndeplini atribuţiile conform statutului BNR.

''După ce Curtea se va exprima într-un fel sau altul atunci şi noi din punct de vedere politic vom avea un punct de vedere.(…) Atunci este posibil să judecăm la modul în care atribuţiile lui nu mai pot fi îndeplinite cum spune statutul BNR şi vom solicita dacă este cazul, vedem ce va spune Curtea, preşedintelui Comisiei de buget din Camera Deputaţilor şi celui de la Senat să declanşeze procedurile de convocare a comisiilor. Eu vreau să respect legile ţării'', a subliniat liberalul.

Secretarul Comisiei pentru buget şi activitate bancară din Senat, Leonardo Badea, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că justiţia trebuie să îşi urmeze cursul.

''Din punctul meu de vedere, comisia noastră are activitate parlamentară. Ce se întâmplă la BNR, ce se întâmplă în instanţă... Noi discutăm pe solicitări oficiale. Trebuie să lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul'', a afirmat secretarul Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital din Senat, social-democratul Leonardo Badea. El a mai spus că, până în prezent, nu a fost convocată o şedinţă în care să se discute cazul viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

Potrivit Statutului BNR, revocarea din funcţie a oricărui membru al consiliului de administraţie se face de către Parlament, la propunerea comună a comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului, dacă acesta încetează să îndeplinească condiţiile necesare pentru exercitarea atribuţiilor sale sau dacă se face vinovat de abateri grave.

Procurorii DNA au anunţat oficial reţinerea viceguvernatorului BNR şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, acesta fiind acuzat că a primit un milion de euro pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici