Liderul PNL, Alina Gorghiu avansează nume de miniştri. USR susţine că tehnocraţii ar trebui păstraţi în număr minim, cel mult o cincime

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a afirmat marţi seara că Adriana Săftoiu ar putea prelua ministrul Educaţiei, Florin Cîţu pe cel al Economiei sau Finanţelor, iar USR susţine că nu ar trebui păstraţi mai mult de o cincime din actualii membri ai Cabinetului.

2273 afișări
Imaginea articolului Liderul PNL, Alina Gorghiu avansează nume de miniştri. USR susţine că tehnocraţii ar trebui păstraţi în număr minim, cel mult o cincime

Liderul PNL, Alina Gorghiu avansează nume de miniştri. USR: Tehnocraţi în număr minim, cel mult o cincime (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

''Vorbesc de oameni în PNL foarte bine pregătiţi. Adriana (n.r. Săftoiu) poate să fie foarte bine un ministru al Educaţiei, Florin (Cîţu-n.r.) la Economie sau Finanţe. Sunt oameni care oricând ar putea să ocupe un portofoliu de ministru fără să am vreo ezitare să-i propun pentru asta şi fără să mă gândesc că nu ştiu în prima secundă ce vom face acolo. Diferenţa dintre noi şi PSD este aceasta'', a declarat preşedintele PNL la B1 TV.

Alina Gorghiu a afirmat că o guvernare PSD ar readuce-o la Ministerul Educaţiei pe Ecaterina Andronescu.

''Temerea mea este că dacă PSD ajunge la guvernare va veni cu aceeaşi Ecaterina Andronescu, care este un dezastru pentru sistemul de educaţie din România şi o spun răspicat: temerea mea este că vor veni cu tot felul de oameni care habar nu au şi că o să facă aceeaşi politică din ultimii 26 de ani Noi venim cu o ofertă foarte concretă, oameni care sunt foarte bine pregătiţi şi care nu au niciun fel de ezitare în a-şi pune punctul de vedere chiar dacă nu este popular'', a mai spus Gorghiu.

La rândul său, candidatul USR pentru Camera Deputaţilor Cosette Chichirău a declarat la acelaşi post de televiziune că USR îşi doreşte un guvern politic, afirmând că nu ar trebui păstraţi mai mult de o cincime din actualii tehnocraţi.

''Un guvern politic, sigur. (…) Dacă există tehnocraţi ar trebui să fie într-un număr minim'', a afirmat Cosette Chichirău, întrebată dacă USR ar accepta un guvern format din actualii miniştri tehnocraţi sau un guvern politic.

Ea a afirmat că nu ştie dacă păstrarea unor miniştri tehnocraţi, aşa acum Cioloş a spus că îşi doreşte, este ''o soluţie magică''.

''Nu ştiu dacă este o soluţie magică, dar mi se pare că probabil nu mai mult de o cincime'', a precizat candidatul USR.

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că a avut discuţii preliminare informale ca unii miniştri tehnocraţi din actualul Cabinet să îşi continue mandatul şi în viitorul Guvern, el arătând că aceasta este dorinţa sa ''clară şi fermă'', pe care a transmis-o PNL şi USR, partidele care îl susţin.

Surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX că actualul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, este unul dintre miniştri pe care Dacian Cioloş ar vrea să îi păstreze în viitorul Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici