Liderul PPE, despre demersul lui Iohannis de a convoca referendum: Are deplină dreptate. Îl susţin cu 200%/ Ce spune despre statul de drept

Liderul PPE, Joseph Daul, a declarat miercuri, la Sibiu, că preşedintele Iohannis a avut ”deplină dreptate” când a convocat referendumul şi că îl susţine ”cu 200%”, afirmând că miza e legată de statul de drept, de justţia independentă, de lupta contra corupţiei, iar răspunsul e în mâinile poporului

441 afișări
Imaginea articolului Liderul PPE, despre demersul lui Iohannis de a convoca referendum: Are deplină dreptate. Îl susţin cu 200%/ Ce spune despre statul de drept

Summitul de la Sibiu: Liderul PPE, despre demersul lui Iohannis de a convoca referendum: Are deplină dreptate. Îl susţin cu 200%/ Ce spune despre statul de drept

”Sper ca lucrurile să se întâmple în acest fel, şi spun asta în calitate de preşedinte al PPE. Ceea ce cer cetăţenilor români este să răspundă la acel referendum. Miza este legată de statul de drept, de justţia independentă, de lupta contra corupţiei. De aceea a declanşat Klaus Iohannis referendumul. Are deplină dreptate şi îl susţin cu 200%. Trebuie ca poporul să se exprime. Răspunsul este în mâinile poporului”, a declarat Joseph Daul.

Klaus Iohannis a semnat pe 28 aprilie decretul de organizare a referedumului din 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Întrebările sunt: „1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Daul: Împreună cu partidele din România din PPE apărăm o justiţie independentă şi statul de drept

Preşedintele PPE, Joseph Daul, a declarat miercui, la Sibiu, că PNL şi partidele de centru dreapta din PPE din România reprezintă nişte aliaţi importanţi în campanie pentru alegerile europarlamentare şi că împreună apără o justiţie independentă, statul de drept şi libertatea.

”România e o ţară importantă pentru PPE şi pentru mine, în mod personal, pentru că am vizitat această ţară şi când era preşedinte al Comisiei de agricultură. Sigur că avem legături puternice cu PNL şi o colaborare strânsă cu dl Orban, o excelentă colaborare cu dl Marian Marinescu şi vreau să subliniez rolul important pe care îl are dl Siegfried Mureşan. PNL şi partidele de centru dreapta din PPE din România reprezintă nişte aliaţi importanţi în această campanie. Împreună apărăm o justiţie independentă, statul de drept, libertatea. De asemenea, aceste elemebnte sunt foarte importante pentru noi toţi şi pentru mine personal, cum ar fi justiţia independentă, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei. Un vot pentru PNL este un vot care permite să întărească rolul României în Europa. PNL e sigurul care poate câştiga alegerile, înlăturând PSD de la putere”, a declarat Joseph Daul.

El a mai spus că PNL reprezintă ”vocea cea mai importantă a României la Bruxelles şi singurul partid de dreapta care are influenţă pentru a reprezenta interesele României la scală europeană”.

”Vreau să salut curajul şi hotârârea românilor care au ieşit în ţară ca să îşi exprime dezacordul cu drumul pe care se îndreaptă ţara lor. PNL şi PPE îi ascultă. PNL şi PPE trebuie să răspundă neliniştilor cetăţenilor europeni. Vreau să mai subliniez anumite lucruri. Ştiu că PPE e un partid mai vechi la scală european. Se spune că Europa nu se simte bine. În ceea ce priveşte situaţia României e important e că niciodată nu mai putem vedea efectele războiului, ci dimpotrivă pacea şi prosperitatea. Ştiu că adesea cifrele nu stârnesc prea mare interes, dar vreau să să reamintesc ultimele date ale Comisiei Juncker, e vorba de crearea a 3 milioane de locuri de muncă şi cea mai mică rată a şomajului, 6,5%. Suntem pe drumul bun şi nu trebuie să ne oprim. Tocmai de aceea trebuie să votaţi”, a adăugat Daul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici