Liderul PSD Sibiu: Iohannis sabotează din nou România

Preşedinte PSD Sibiu Bogdan Trif a declarat, vineri, că şeful statului Klaus Iohannis nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul Viorica Dăncilă, adăugând că în acest fel Iohannis „sabotează din nou România”.

186 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD Sibiu: Iohannis sabotează din nou România

Liderul PSD Sibiu: Iohannis sabotează din nou România

„Iohannis sabotează din nou România. Iohannis îşi continuă misiunea de sabotaj a intereselor României refuzând să numească doi miniştri la conducerea a două ministere cheie din Guvernul României, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale. După ce a încercat să tragă de timp şi nu a luat act de demisiile acestor doi miniştri şi de voinţa premierului, deşi era evident pentru oricine că demisiile trebuiau aceptate, a fost nevoie de intervenţia Curţii Constituţionale pentru a-l forţa să accepte vacantarea posturilor”, a scris Bogdan Trif, vineri pe Facebook.

De altfel, ministrul Turismului Bogdan Trif a subliniat că şeful statului nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul Viorica Dăncilă.

„Mai mult, <cumpărătorul de case de rea-credinţă>, aşa cum fost numit de o instanţă judecătorească din România, pentru achiziţia ilegală a unei case, Werner Klaus Iohannis a declarat cu nonşalanţă că nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul României. Cu totală lipsă de responsabilitate şi logică, Iohannis a spus că şi-ar fi pus echipa de la Cotroceni să gândească o analiză prin care să justifice de ce ar urma să refuze propunerile de miniştri ale premierului” a adăugat social-democratul.

Liderul PSD Sibiu mai spune că Ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au dosare extrem de importante de rezolvat pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, iar absenţa demnitarilor care trebuie să negocieze îndeplinirea sarcinilor pe perioada acestui mandat la României afectează atingerea obiectivelor ţării noastre şi ale Uniunii Europene.

Acesta îi cere lui Klaus Iohannis să înceteze cu acest joc periculos pentru ţara noastră.

„Iohannis pare să nu renunţe la misiunea de a sabota România după ce a declarat în mai multe rânduri că ţara noastră nu este pregătită să-şi exercite mandatul pe perioada Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Din cauza acestor declaraţii, românii au fost umiliţi, iar premierul Finlandei a cerut public ca guvernul Finlandei să preia preşedinţia în locul României. Îi reamintim lui Werner Klaus Iohannis că a fost ales de români să apere interesele României şi nu ale străinilor, motiv pentru care îi cerem să înceteze acest joc periculos pentru ţara noastră.”, a conchis Trif.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Administraţia Prezidenţială anunţă joi că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Totodată, şeful statului a semnat decretul de vacantare a postului de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Şova.

Cele două ministere funcţionează cu miniştri demisionari de o lună. Premierul a anunţat, în urmă cu două zile, că preşedintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguţa Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) şi Mihai Drăghici (la Transporturi).

O decizie a Curţii Constituţionale din 19 decembrie arată că şeful statului era obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici