Liderul senatorilor PSD: Orban este, prin definiţie, un pierzător

Ludovic Orban este, „prin definiţie, un pierzător”, pentru că a pierdut lupta cu pandemia, a pierdut lupta cu economia, a pierdut şi lupta electorală, declară liderul senatorilor PSD, Radu Oprea: „Ce să mai caute Ludovic Orban la conducerea Guvernului României?”.

859 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor PSD: Orban este, prin definiţie, un pierzător

Liderul senatorilor PSD: Orban este, prin definiţie, un pierzător

„Ludovic Orban a condus unul dintre cele mai incompetente guverne de după 1989. Acest lucru este demonstrat de cifre. Pe lângă slaba performanţă economică, guvernul liberal s-a axat şi pe jocuri politice, transformând Palatul Victoria într-un alt sediu al PNL, nu al Executivului. Astfel, toate deciziile legate de pandemie au fost analizate din punct de vedere electoral, nu din punct de vedere al interesului naţional. Din această cauză, liberalii au forţat alegerile anticipate şi, mai apoi, pe cele la termen, în timp ce România avea 10.000 de noi infectări cu Covid-19 / zi. După înfrângerea în alegeri, Ludovic Orban a demisionat din fruntea guvernului lăsând România, în plină criză medicală, cu un guvern interimar. Acum, aflăm că domnul Orban vrea să revină pe scaunul confortabil de la Palatul Victoria”, spune Radu Oprea.

El apreciază că preşedintele PNL este, „prin definiţie, un pierzător”.

„A pierdut lupta cu pandemia, a piedut lupta cu economia, a pierdut şi lupta electorală. În cele 12 luni în care Orban a ocupat postul de premier, România s-a prăbuşit. Pandemia este doar unul dintre factori, pentru că incompetenţa a fost, de fapt, factorul principal. La nivel european s-au identificat câteva soluţii pentru ca pandemia să fie ţinută sub control: testarea masivă, injectarea banilor în economie şi măsuri clare pentru a nu dezorienta populaţia. Guvernul Orban-PNL a făcut exact contrariul. România este pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte măsurile pentru susţinerea firmelor şi a populaţiei în contextul crizei economice cauzate de combaterea pandemiei de coronavirus. România este singurul stat UE în care se testează mult sub capacitate şi, nu în ultimul rând, România este singurul stat UE în care partidul de guvernământ a forţat alegerile, jucându-se cu sănătatea cetăţenilor. După toate aceste <realizări> ce să mai caute Ludovic Orban la conducerea Guvernului României?”, conchide social-democratul.

PSD îl propune pentru funcţia de premier pe reprezentantul României la OMS, prof. Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici