Liderul ţărănist Vasile Lupu: Aurelian Pavelescu a fost exclus din partid

Liderul ţărănist Vasile Lupu a declarat că liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a fost exclus din partid, printr-o decizie luată de Biroul Naţional de Conducere, care s-a întrunit duminică la Iaşi.

673 afișări
Imaginea articolului Liderul ţărănist Vasile Lupu: Aurelian Pavelescu a fost exclus din partid

Aurelian Pavelescu (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Vasile Lupu a spus, într-o conferinţă de presă, că la Iaşi au fost prezenţi 10 din cei 15 membri ai BNC al PNŢCD, iar aceştia au decis excluderea lui Aurelian Pavelescu din PNŢCD şi organizarea unui congres extraordinar, pe 19 octombrie, când ar urma să fie aleasă o nouă conducere a partidului.

"La şedinţa anterioară a BNC, Pavelescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte, dar el a continuat cu decapitările în filiale, astfel că azi (duminică - n.r.) am decis excluderea lui din partid”, a spus Lupu.

El a precizat că la şedinţa BNC de la Iaşi a fost invitat şi Aurelian Pavelescu, însă acesta nu a venit.

Potrivit lui Lupu, la reuniunea de la Iaşi au fost prezenţi şi mai mulţi lideri actuali de filiale ale PNŢCD din ţară, aceştia având statutul de invitat. "Biroul Naţional de Conducere întrunit la Iaşi este recunoscut de instanţele de judecată, fiind înregistrat în registrul partidelor politice. Faţă de măsurile abuzive ale domnului Aurelian Pavelescu, de refuzul acestuia de a colabora cu forurile competente ale partidului, Biroul Naţional a hotărât excluderea sa din partid. Pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres, cu delegaţi desemnaţi statutar prin conferinţe judeţene", a precizat Vasile Lupu.

El a afirmat că a fost desemnat ca preşedinte interimar al PNŢCD, până la congresul din octombrie. "Nu voi candida la şefia PNŢCD la Congres. Am fost desemnat doar să mă ocup de organizarea Congresului", a declarat Vasile Lupu.

Acesta a mai spus că Pavelescu a rămas doar cu ştampila partidului şi cu zece oameni în jurul său, în timp ce sediul central al PNŢCD este încuiat şi se află în pericol de a fi evacuat din cauza datoriilor.

Potrivit lui Vasile Lupu, la şedinţa BNC de la Iaşi s-a mai decis cooptarea celorlalte grupări din PNŢCD. "Este vorba de gruparea Ciorbea, grupul lui Radu Sârbu, precum şi nucleul din jurul lui Gheorghe Ciuhandru. În plus, vom proceda la reorganizarea unor conferinţe judeţene la care să participe toţi membrii de partid astfel încât să facem unificarea PNŢCD", a mai spus Vasile Lupu.

Ziarul "Gândul" relata, la începutul lunii iunie, că gruparea ţărăniştilor condusă de Vasile Lupu a votat pentru suspendarea de la preşedinţia PNŢCD a lui Aurelian Pavelescu, acesta replicând: "Le fac plângere penală, sunt influenţaţi de USL".

Ziarul nota şi că formaţiunea riscă să-şi piardă sediul central din cauza datoriilor.

"Deşi PNŢCD nu mai reprezintă astăzi decât un partid cotat sub 1%, care riscă să-şi piardă chiar şi sediul central din cauza datoriilor istorice, de aproximativ două miliarde de lei, situaţia la nivelul conducerii partidului a degenerat, conflictul urmând să fie soluţionat în instanţă. După o întâlnire fulger, gruparea ţărăniştilor condusă de Vasile Lupu a emis ieri un comunicat în care anunţă: «Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a hotărât cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din funcţia de preşedinte al PNŢCD»", nota "Gândul".

Reuniunea a avut loc pe 1 iunie la hotel Modern, din cauză că de sediul PNŢCD se ocupă în continuare Pavelescu. "Confirm că ne-am întâlnit la hotel Modern pentru că nu am avut acces în sediul partidului, sediu care adăposteşte acum o cârciumă, o terasă în aer liber. În prezent, pentru sediul din Rosetti, Administraţia Municipiului Bucureşti a intentat acţiune în evacuare şi partidul este în pericol să-şi piardă şi sediul", declara, pentru "Gândul", Vasile Lupu, care a devenit, conform propriilor declaraţii, preşedinte interimar al PNŢCD. Lupu susţine că datoriile partidului sunt de două miliarde de lei vechi.

Pe de altă parte, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, nu recunoaştea legitimitatea deciziilor luate de cei din gruparea lui Vasile Lupu. "Este ca şi cum eu m-aş duce cu zece liberali din Iniţiativa România Liberală şi l-am da afară din PNL pe Crin Antonescu. Sunt preşedintele PNŢCD, sunt singurul preşedinte înregistrat în registrul partidelor politice. Pe de altă parte, am fost reconfirmat de Congresul ordinar al partidului din 20 aprilie", preciza, pentru "Gândul", Aurelian Pavelescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici