Liderul USR, Nicuşor Dan: Vom semna moţiunea de cenzură a PNL. Ne vedem astăzi în Piaţa Universităţii

Liderul USR, Nicuşor Dan, anunţă că va semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă aceasta va fi iniţiată, şi spune că formaţiunea pe care o conduce va lupta împotriva planurilor PSD-ALDE în domeniul justiţiei atât în Parlament, cât şi în stradă.

2966 afișări
Imaginea articolului Liderul USR, Nicuşor Dan: Vom semna moţiunea de cenzură a PNL. Ne vedem astăzi în Piaţa Universităţii

Liderul USR, Nicuşor Dan: Vom semna moţiunea de cenzură a PNL. Ne vedem astăzi în Piaţa Universităţii (Imagini: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

''Am spus în campania electorală că miza PSD este să câştige puterea pentru a şterge secolul de puşcărie pe care-l au de executat politicienii corupţi şi prejudiciul de un miliard de lei pe care-l au de plătit.
Vom lupta pentru a împiedica acest plan, care a fost declanşat săptămâna trecută, prin toate mijloacele, atât în Parlament cât şi în stradă. Vom semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă va fi iniţiată, şi vom lupta pentru ca moţiunea simplă a USR, împotriva ministrului Florin Iordache, să fie adoptată de Parlament. Este nevoie de toate forţele opoziţiei şi ale societăţii pentru a opri planul PSD. Ne vedem astăzi în Piaţa Universităţii'', a scris Nicuşor Dan pe Facebook duminică.

PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură, a declarat joi pentru MEDIAFAX, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afimând că ordonanţele PSD în domeniul justiţiei sunt ''atentate la proiectul european al României''.

Poziţia liderului PNL vine în contextul în care USR şi-a anunţat intenţia de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

Pentru a iniţia o moţiune simplă este nevoie de semnăturile a cel puţin 50 de deputaţi sau de o pătrime din numărul senatorilor (136), pe care USR nu le are singur. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor (465), liberalii având doar 99 de aleşi.

La distribuirea mandatelor pentru Camera Deputaţilor, PSD a primit 154 de mandate, UDMR-21, ALDE- 20, iar PNL-69, USR- 30, PMP-18. Un număr de 17 mandate au fost atribuite minorităţilor. La distribuirea mandatelor pentru Senat, PSD a primit 67 de mandate, ALDE-9, UDMR-9, iar PNL- 30, USR-13, PMP-8.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici