Dăncilă, prima declaraţie după votul de învestitură a Guvernului Orban: Este o zi neagră pentru democraţie. S-a desfăşurat acţiunea ilegitimă de confiscare a puterii. Iohannis, preşedinte-dictator

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat luni, după învestirea Cabinetului Orban, că aceasta este o zi neagră pentru România, puterea executivă fiind preluată ilegitim.

6087 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, prima declaraţie după votul de învestitură a Guvernului Orban: Este o zi neagră pentru democraţie. S-a desfăşurat acţiunea ilegitimă de confiscare a puterii. Iohannis, preşedinte-dictator

Viorica Dăncilă anunţă declaraţii de presă după votul de învestitură

"Am văzut încununarea tuturor manevrelor şi a jocurilor politice făcute de Iohannis pentru preluarea puterii. S-a desfăşurat acţiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E zi neagră pentru democraţie, în care preşedintele Iohannis a reuşit să îşi impună locotenenţii la Palatul Victoria", a spus Viorica Dăncilă.

"Vorbim inclusiv de oameni care au fost respinşi în comisiile de specialitate. Este o situaţie fără precedent care scoate la lumină cinismul lui Klaus Iohannis şi bătaia de joc faţă de instituţiile statului. Avem un preşedinte care lucrează împotriva Constituţiei, dar şi împotriva românilor.

Singurul lui discurs este să dispară PSD, acest discurs extremist şi periculos. Să dispară şi bolnavii şi agricultorii ca să nu mai aibă nevoie de subvenţii şi irigaţii. Dacă ne uităm în programul de guvernare vedem că asta vreţi, vreţi să creşteţi tariferele pentru populaţie la gaze naturale şi energie electrică, prin renunţarea la plafonarea preţului la gaze şi energie. Asta vreţi dvs şi dl Orban. Vă ascundeţi în spatele acestui program crezând că vă puteţi eschiva la nesfârşit şi că oamenii nu înţeleg. Oamenii cunosc foarte bine, ştiu ce înseamnă comasarea spitalelor. Şi acum veniţi cu tăieri. Oamenii vă văd şi vă vor face să plătiţi la vot", a mai spus premierul demis.

 

 

Dăncilă anunţă excluderea celor care au votat pentru Cabinetul Orban: Vor fi excluşi din PSD

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat luni, după învestirea Cabinetului Orban cu 240 de voturi, inclusiv suportul unor parlamentari PSD, că cei care i-au arătat susţinere lui Ludovic Orban vor fi excluşi din partid.

"De astăzi PSD intră oficial în Opoziţie şi ne vom asuma toate responsabilităţile care decurg din acest rol. Aş vrea să fie foarte clar că în conformitate cu decizia luată in CEx, toţi cei care au votat vor fi excluşi din PSD", a spus Viorica Dăncilă.

Parlamentarii social-democraţi care au fost prezenţi şi au votat în Parlament la învestirea Guvernului Orban sunt: senatorul de Dolj Eugen Gioancă, deputatul de Cluj Cristina Burciu şi deputatul de Bacău Elena Hărătău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici