Interviu cu Ioana Constantin, candidat PMP la Alegerile Parlamentare: „Nu ne putem preface că în România azi se face carte”

Interviu cu Ioana Constantin, candidata PMP la Alegerile Parlamentare de pe 6 decembrie.

585 afișări
Imaginea articolului Interviu cu Ioana Constantin, candidat PMP la Alegerile Parlamentare:  „Nu ne putem preface că în România azi se face carte”

ORA 11:00 - INTERVIU LIVE cu Ioana Constantin, candidata PMP la Alegeri parlamentare în România, 2020

 

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin s-a exprimat vocal prin intermediul reţelelor socială asupra problemei sistemului educaşional din România.

Ioana Constantin susţine că şcolile din România trebuie redeschise, „altfel distrugem generaţii”. „Nu ne putem preface că în România azi se face carte”, a scris ea pe Facebook..

„1 din 2 elevi din România face ore pe telefon, aproape 30% dintre elevi şi 43% dintre profesorii României nu au toate resursele logistice pentru şcoala online. Orele pe telefon nu înseamnă şcoală. Tabletele - afacere pentru mulţi politicieni nu asigură învăţământ de calitate. În mediul rural, unde semnalul la telefon e slab, acolo unde nu există curent electric, acolo nu există şcoală. Într-o familie cu mai mulţi copii, e aproape imposibil să oferi acces la educaţie, chiar şi în mediul urban”, a scris Ioana Constantin pe reţeaua de socializare.

Ea a dat exemplul Spaniei, unde şcolile funcţionează, fără probleme majore legate de răspândirea îmbolnăvirilor, al Belgiei, unde şcolile au fost redeschise, iar concluziile experţilor după primele două săptămâni sunt că „impactul redeschiderii şcolilor nu a fost vizibil în cifre”.

„Nu ne putem preface că în România azi se face carte. Şcoala online nu este şcoală, cu toate eforturile profesorilor, elevilor şi părinţilor. Şcoala trebuie protejată, e în centrul fiecărei comunităţi. Niciun elev nu trebuie lăsat în urmă, iar şcoala online lasă prea mulţi copii în urmă, într-o Românie în care avem unul dintre cele mai mari procente ale abandonului şcolar timpuriu şi aproape 80.000 de copii care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Şcolile trebuie redeschise în condiţii de siguranţă şi asigurând urgent infrastructura şcolară necesară, altfel distrugem generaţii. Pregătirea şcolilor pentru a reprimi elevii şi dascălii, asigurarea transportului în condiţii de siguranţă trebuie să fie prioritate la nivelul investiţiilor”, a mai scris Ioana Constantin.

În opinia ei, criza Coronavirusului a „accentuat vulnerabilităţi ale sistemului nostru de învăţământ şi avem obligaţia să investim mai mult şi mai inteligent în viitor, în copiii României”.

Secretarul general adjunct al PMP a dat exemplul Irlandei, unde, susţine ea, autorităţile au investit aproape 400 de milioane de euro pentru redeschiderea şcolilor - pentru remodelarea sălilor de curs, pentru curăţenie şi igienă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici