Miting uriaş al PSD la Iaşi, în ziua summitului UE | Dragnea: Acest popor a fost îndemnat spre ură şi dezbinare/ Liderul PSD, când din public s-au auzit huiduieli: Umblă pe aici unii derbedei/ Proteste, pe străzile oraşului | VIDEO

PSD a organizat la Iaşi un miting amplu de Ziua Europei la care au fost invitate filialele partidului din Moldova. Peste 10.000 de persoane se află în Piaţa Unirii din Iaşi

12831 afișări
Imaginea articolului Miting uriaş al PSD la Iaşi, în ziua summitului UE | Dragnea: Acest popor a fost îndemnat spre ură şi dezbinare/ Liderul PSD, când din public s-au auzit huiduieli: Umblă pe aici unii derbedei/  Proteste, pe străzile oraşului | VIDEO

Miting uriaş al PSD la Iaşi, în ziua summitului UE | Dragnea: Acest popor a fost îndemnat spre ură şi dezbinare/ Liderul PSD, când din public s-au auzit huiduieli: Umblă pe aici unii derbei/ Proteste, în paralel, pe străzile oraşului | VIDEO

Marş al protestatarilor de la Iaşi, după mitingul PSD

Mii de protestatari de la Iaşi au plecat, joi seară, într-un marş pe străzile oraşului, după ce iniţial le-a fost permis să intre în Piaţa Unirii, după plecarea simpatizanţilor PSD. În faţa sediului PSD din Iaşi, oamenii scandează "PSD, eşti un gunoi, ne tragi ţara înapoi".

După plecarea simpatizanţilor PSD care au participat la miting, protestatarii au primit acces în Piaţa Unirii din centrul Iaşului.

Protestatarii au strigat „PSD, ciuma roşie" şi „Hoţii" şi au suflat în vuvuzele.

Ulterior, miile de protestatari au plecat într-un marş pe străzile oraşului, iar în faţa sediului PSD din Iaşi au scandat "PSD, eşti un gunoi, ne tragi ţara înapoi".

Plecarea simpatizanţilor PSD din Piaţa Unirii a fost marcată de câteva incidente, majoritatea verbale.

În timpul discursului, preşedintele PSD Liviu Dragnea a reacţionat după ce în timpul mitingului s-au auzit câteva huiduieli, spunând că „derbedeii" umblă pentru că PSD e cel mai mare partid, dar cei mai mulţi se uită la măsurile luate.

Mitingul organizat de PSD la Iaşi a avut loc în aceeaşi şi cu Summit-ul liderilor UE de la Sibiu.

Liviu Dragnea: Românii sunt toţi egali, toţi români, românii sunt suverani

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Iaşi că românii nu sunt de două feluri- răi şi buni- contrar a aceea ce au vrut regimurile Băsescu şi Iohannis să creeze în ţară. Liderul PSD a mai acuzat că regimurile anterioare au îndemnat la dezbinare.

"E nevoie de patriotism. România are nevoie mai mult ca oricând de ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu şi Iohannis. Avem nevoie de patripoţi şi de o patrie pentru că ţara noastră a uitat să mai fie o patrie. Acest popor a fost îndemnat spre ură şi dezbinare. I-au făcut pe români să creadă că sun de două feluri. Am să o spun aici. Românii nu sunt de feluri, unii buni, alţii răi, aşa cum susţine Iohannis. Nimeni nu are dreptul să îi împartă în tabere", a declarat Liviu Dragnea, la Iaşi.

"Nimeni nu are dreptul să îi împartă, să îi învrăjbească. Ei nu înţeleg că românii sunt toţi egali, toţi români, românii sunt suverani. Aveţi cu toţii dreptul la un viitor comun – moldoveni, oltenii, dobrogenii, maramureşeni, etc. Asta e prima lecţie de patriotism pe care vreau să i-o dăm lui Iohannis. Să îi spunem că naţiunea înseamnă solidaritate şi nu ură. Să îi spunem că patriotismul înseamnă conştiinţă şi nu case dobândite fraudulos. Să îi spunem că România înseamnă acasă şi interese străine", a mai spus Dragnea.

Dragnea: Suntem cel mai mare partid din România şi de aceea umblă pe aici unii derbei

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a reacţionat joi, la Iaşi, după ce dintre simpatizanţii PSD s-au auzit câteva huiduieli, spunând că "derbedeii" umblă pentru că PSD e cel mai mare partid, dar cei mai mulţi se uită la măsurile luate.

"Suntem cel mai mare partid din România şi de aceea umblă pe aici unii derbei. Sunt plătiţi bine. E adevărat. Românii apreciază mai mult ceea ce facem noi, decât ceea ce spun cei din Opoziţie", a declarat Liviu Dragnea, la Iaşi.

"Noi creştem pensiile, salariile, veniturile medicilor şi îi aducem în ţară medicii plecaţi, le dăm lefuri mărite dascălilor, investim în infrastructura locală, asfaltăm drumurile, construim autostrăzile care nu s-au construit până acum, îndreptăm legile strâmbe. Scoatem justiţia de sub sfera politicii şi a serviciilor secrete. Vreţi să mergem înainte pentru această ţară? Să le arătăm asta tuturor acestor oameni fără ţară şi Dumnezeu care nu ştiu decât să urască şi să dezbine", a mai spus Dragnea.

Reacţia lui Liviu Dragnea a venit după ce din public s-au auzit câteva huiduieli la mitingul PSD de la Iaşi.

Până la 10.000 de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii din Iaşi, unde este organizat mitingul PSD.

În acelaşi timp, în mai multe zone ale oraşului s-au adunat peste 1.000 de protestatari, care îi huiduie şi fluieră pe simpatizanţii care trec de cordoane şi se îndreaptă către miting.

Protestatarii au adus şi pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roşie”, „Slugilor” sau „Afară din Iaşi”.

Unul dintre protestatari a declarat că dacă PSD voia „să-şi măsoare forţa” la Iaşi, trebuia să conteze doar pe simpatizanţii din judeţ, nu să „aducă mii de oameni din alte judeţe”.

Un consilier local independent din Bacău, Cristian Ghingheş, a scris pe pagina lui de Facebook şi a share-uit fotografii în care susţinea că 10.000 de persoane din Bacău, printre care funcţionari şi profesori, sunt duse, joi, „cu forţa sau convinse să meargă prin diverse tactici” la mitingul PSD de la Iaşi.

Proteste au avut loc la Iaşi şi înaintea mitingului PSD, oamenii fiind adunaţi lângă gardurile amplasate pentru delimitarea zonei. Protestatarii strigă ”Hoţii, hoţii” şi huiduie. 

În Piaţa Unirii din Iaşi, unde urmează să se desfăşoare mitingul PSD, s-au adunat câteva zeci de protestatari care strigă ”Hoţii, hoţii” şi huiduie.

Protestatarii au adus şi pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roşie”, „Slugilor” sau „Afară din Iaşi”.

Mitingul organizat de PSD la Iaşi are loc în aceeaşi şi cu Summit-ul liderilor UE de la Sibiu. Liderul PSD, Liviu Dragnea, întrebat anterior cum vede faptul că au fost anunţate contramanifestaţii la acest miting, a răspuns „foarte bine”.

„Înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestaţii şi sâmbătă. Dacă aşa vor să se joace în campanie, atunci aşa o să jucăm în această campanie. Adică să nu creadă Iohannis şi slugile lui că doar ei au dreptul să urle sau să ţipe. Putem să lăsăm şi noi oamenii noştri nervoşi să facă o contramanifestaţie. Nu mă aştept să înţeleagă mesajul acesta nici el, nici măscăricii pe care îi are”, spunea Dragnea.

Dăncilă, despre miting: Nu e adevărat că nu am fost invitată

Premierul Viorica Dăncilă spune despre mitingul PSD de la Iaşi că nu este adevărat că nu a fost invitată. „Am decis să ne împărţim”, afirmă premierul.

Întrebată la Cluj dacă este adevărat că nu a fost invitată la mitingul de la Iaşi, Dăncilă a răspuns: „Nu este adevărat că nu am fost invitată, dar am decis să ne împărţim”.

Premierul a adăugat că nu este prezentă la Iaşi pentru că „am zis să mergem în mai multe zone ale ţării şi eu consider că este important să merg la Cluj, la Alba Iulia, să văd ce s-a realizat pe fonduri europene, pe fonduri guvernamentale, să văd obiectivele pe care le-am realizat pentru că oamenii sunt sătui de promisiuni”.

Mitingul organizat de PSD la Iaşi are loc în aceeaşi şi cu Summit-ul liderilor UE de la Sibiu. La această oră, până la 10.000 de persoane aşteaptă în Piaţa Unirii din Iaşi să înceapă mitingul, în timp ce peste 1.000 de protestatari, adunaţi în mai multe zone ale oraşului, îi huiduie şi fluieră pe simpatizanţii care merg spre miting.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici