Preşedintele SUA Joe Biden, la summitul Formatului Bucureşti (B9)

Preşedintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden are o intervenţie la summitul Formatului Bucureşti (B9) găzduit luni de preşedintele Klaus Iohannis.

2392 afișări
Imaginea articolului Preşedintele SUA Joe Biden, la summitul Formatului Bucureşti (B9)

Preşedintele SUA Joe Biden va avea o intervenţie la summitul Formatului Bucureşti (B9)

Alături de preşedinte, reuniunea este găzduită de preşedintele polonez Andrzej Duda, aflat într-o vizită la Bucureşti. 

Ceilalţi şefi de state din Formatul Bucureşti, precum şi a secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg vor participa prin videoconferinţă. Alături de Joe Biden va participa şi secretarul de stat american Antony Blinken.

Un tweet al preşedintelui României salută participarea oficialilor americani, a preşedintelui polonez, precum şi a secretarului general al NATO.

 

 

Agenda reuniunii vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030. Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluţii îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre.

Formatul Bucureşti (B9) este o iniţiativă lansată de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Primul Summit B9 a fost organizat la Bucureşti, în noiembrie 2015. Reuniunile ulterioare la nivel înalt au avut loc la Varşovia (8 iunie 2018) şi Košice (28 februarie 2019).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici