Liviu Dragnea a ajuns la Parlament. Discuţii cu Viorica Dăncilă în biroul lui, înainte de CEx al PSD

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a sosit, duminică, la Parlament, unde va începe, de la ora 12.30, prima şedinţă a Comitetului Executiv al partidului din acest an. Social-democraţii vor discuta despre bugetul pentru 2019 şi priorităţile politice şi legislative ale formaţiunii.

1596 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea a ajuns la Parlament. Discuţii cu Viorica Dăncilă în biroul lui, înainte de CEx al PSD

Liviu Dragnea a ajuns la Parlament pentru şedinţa CEx al PSD

Liderul social-democraţilor nu a făcut declaraţii, când a ajuns la Parlament, însă a făcut un gest prin care a salutat presa.

Printre primii social-democraţi sosiţi la Parlament sunt Marcel Ciolacu şi Ionel Arsene. De asemenea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu se află în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Şi premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament. Şeful Executivului nu a făcut declaraţii, intrând direct în biroul de la Camera Deputaţilor al lui Dragnea. Au mai sosit ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan şi ministrul Fondurilor Europene şi ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb.

În şedinţa CEx, social-democraţii urmează să stabilească şi conducerea interimară a PSD Brăila, după plecarea lui Mihai Tudose la Pro România.

Tot duminică, după Comitetul Executiv se vor întâlni şi grupurile parlamentare ale PSD pentru a stabili membri în Biroul Permanent la Camera Deputaţilor şi Senat, cât şi pentru a face noi nominalizări în pentru unele comisii de specialitate ale Parlamentului. Deciziile cu privire la birourile permanente vin şi în contextul în care Georgian Pop, care era secretar al Biroului Permanent al Camerei, a anunţat zilele trecut că demisionează din PSD şi se alătură Pro România.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici va prezenta proiectul de buget în şedinţa CEx a PSD de duminică, iar marţi documentul va fi discutat şi adoptat în Guvern.

„În CEx vom face o prezentare colegilor, despre logica bugetară pe 2019 şi vedem dacă vor fi propuneri de ajustare, idei care să fie cuprinse în buget”, a anunţat, sâmbătă, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a spus că marţi după-amiază sau seara bugetul va ajunge în Parlament, după ce va fi adoptat de Guvern.

De asemenea, vicepreşedintele PSD Doina Pană a afirmat că ar putea exista discuţii, în şedinţa de duminică a Comitetului Executiv al partidului, despre posibila candidatură a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la alegerile prezidenţiale.

„Da, este posibil să fie. Noi avem o apreciere deosebită pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu. Dumnealui e un candidat redutabil, indiferent dacă din partea ALDE sau a coaliţiei. Nu ştiu ce vom hotărî. Noi deocamdată ce am hotărât, şi este public acest lucru, e că în momentul în care vom stabili alegem opţiunea, ori merge şi PSD cu un candidat şi ALDE cu un candidat, ori vom alege un candidat comun, care se va stabili la ora respectivă cine este”, a declarat Doina Pană, duminică la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici