Liviu Dragnea: Ambasadorilor le convine situaţia asta, ca orice putere politică să fie timorată de sistem

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la Antena 3, că unor ambasadori le convine situaţia în care oamenii de afaceri români sunt timoraţi de ”sistem” astfel încât diplomaţii să poată promova interesele ţărilor de origine în România.

587 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Ambasadorilor le convine situaţia asta, ca orice putere politică să fie timorată de sistem

Liviu Dragnea: Ambasadorilor le convine situaţia asta, ca orice putere politică să fie timorată de sistem

”Eu cred că toţi ştiu ce se întâmplă aici (...) şi mai cred că le convine situaţia asta, ca orice putere politică, orice guvern şi orice instituţie din România să fie timorată de acest sistem pentru ca spaţiul de dezvoltare uriaş pe care îl are România să nu fie acoperit de România şi să putem, ca ambasadori - eu nu-i condamn - să meargă la ministere şi să promoveze interesele statului din care provin. Că, printre altele, un ambasador trebuie să aibă şi această atribuţie”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD şi-a exprimat nedumerirea faţă de poziţia exprimată de preşedintele francez, Emmanuel Macron, în ziua vizitei în România, în ceea ce priveşte propunerile de modificare a legilor justiţiei, Dragnea exemplificând cu cea referitoare la trecerea Inspecţiei Judiciare la Ministerul Justiţiei. ”Greu de înţeles (...) Adică eşti îngrijorat de o prevedere legală pe care o ai la tine în ţară”, a comentat Dragnea.

El a susţinut că o serie de abuzuri ce ar fi fost comise în sistemul judiciar afectează oamenii de afaceri români şi perspectivele de dezvoltare ale ţării.

”Au depăşit o linie roşie, e simplu. În sensul că, după linia asta roşie, loveşti la temelia statului şi calci pe prea multe cadavre. Ţara asta are un potenţial de dezvoltare uriaş, nu putem să mai stăm indiferenţi când ţara este sugrumată pentru că trebuie să fie arestaţi oamenii de afaceri români care deranjează, trebuie să fie scoşi în piaţa publică politicieni care au românism în ei şi care vor să schimbe lucrurile în bine... Nu mai merge. Ştiţi cum e cu mămăliga românească... Odată bubuie!”, a mai spus Liviu Dragnea.

Emmanuel Macron, a afirmat, într-un discurs susţinut, pe 24 august, la ambasada Franţei la Bucureşti, că proiectul de reformă a sistemului judiciar din România ”nu este corent cu voinţa de a lupta împotriva corupţiei”, precizând însă că a primit asigurări de la preşedinte şi premier de voinţa lor de a reduce corupţia.

”Relaţiile bilaterale, dincolo de subiectele economice, culturale, lingvistice, se pot înscrie în chestiuni actuale care pot părea sensibile. Am vorbit cu preşedintele Republicii şi cu primul-ministru despre proiectul de reformă a Justiţiei care nu este coerent cu voinţa de a lupta împotriva corupţiei. Şi unul, şi celălalt mi-au garantat voinţa lor de a continua ce a fost început, de a reduce corupţia”, a declarat Macron.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici