Liviu Dragnea: O să discutăm dacă serviciile vor mai avea posibilitatea sau nu să aibă firme sub acoperire/ Despre SRI: Am respect pentru ofiţeri, nu pentru conducerile instituţiei/ Cum răspunde la acuzaţiile de spionaj

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că printre modificările conţinute în legile securităţii naţionale este una care pune în discuţie posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire.

1094 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: O să discutăm dacă serviciile vor mai avea posibilitatea sau nu să aibă firme sub acoperire/ Despre SRI: Am respect pentru ofiţeri, nu pentru conducerile instituţiei/ Cum răspunde la acuzaţiile de spionaj

Liviu Dragnea: O să discutăm dacă serviciile vor mai avea posibilitatea sau nu să aibă firme sub acoperire

"Să vorbim despre bugetele serviciilor. Niciodată nu m-am opus şi nu o să mă opun niciodată în a finanţa îndestulător bugetele serviciilor din România, dar a fost bugetul SRI cheltuit într-un mod netransparent. Nu ştiu câţi vor mai fi de acord ca bugetele serviciile să fie aprobate în orb", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a spus că se pune în discuţie posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire.

"O să discutăm serios dacă (serviciile -n.r.) vor mai avea posibilitatea sau nu să aibă firme sub acoperire. Gândiţi-vă ce înseamnă o societate economică sub acoperire în competiţie cu una care nu e sub acoperire", a completat Dragnea.

Preşedintele PSD a spus că vrea adoptarea legilor securităţilor naţionale în această sesiune parlamentară.

Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei care au acţionat obscur

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că respectă ofiţerii SRI, dar nu conducerile instituţiei, catalogând modul în care au acţionat acestea ca fiind "obscur şi subteran". Aceeaşi catalogare a avut-o şi pentru conducerea parchetelor.

"Ce ar pierde SRI? Eu am mare respecte pentru miile de ofiţeri SRI, nu pentru conducere, pentru că aceşti oameni fac o muncă nevăzută a căror rezultate se fac văzute, ei asigură un pilon serios pentru România, dar, din păcate, conducerile la aceste Serviciu au ieşit din matca constituţională şi au acţionat într-un mod subteran şi obscur. Sigur de ce nu le-ar place să rămână PSD la guvernare? Pentru am anunţat că vrem să modificăm toate legile securităţii naţionale şi vor reveni în matca lor şi nu vor mai putea să facă şi să desfacă parchete, să trimită sentinţe în plic", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la conducerile parchetelor.

"Conducerile parchetelor au ce pierde (n.r.: dacă rămâne PSD la putere) . O putere îgrozitoare pe care au exercitat-o în mod odios, nelegal şi neconstituţional, multi ani şi au o teamă mare de ideea de audit. Ca cineva va face o analiza a abuzurilor care au condus la oameni condamnaţi nevinovaţi, la destine frânte oameni din presă, politcieni, oamnei de afaceri oneşti, parlamentari, aleşi locali, au o teama, pentru că dacă PSD rămâne la guvernare rămâne posibilitatea ca şefii de parchete să fie realizate, nu pe baza unor înţelegeri oculte, ci numiri recomandate de competenţa acelor procurori numiţi şi dorinţa lor de a lucra într-o justiţie corectă", a mai spus Dragnea.

Şeful PSD: Nu am cum să spionez pe nimeni, n-am serviciu propriu de spionaj

Liderul social-democrat a declarat, referitor la acuzaţiile de spionaj pe care i le-a adus Gabriela Firea, că nu are cum să spioneze pe cineva pentru că nu are un serviciu propriu de spionaj, precizând că în MAI lucrează oameni serioşi.

"Eu am aflat-o la televizor în săptămâna asta (situaţia asta tensionată – n.r.). Sigur, nu vreau să fiu decât serios, dar domnule, eu nu pot să spionez pe nimeni pentru că nu am cum să spionez. Nu am serviciu propriu de informaţii, nici eu, nici partidul, nici altcineva. Astea sunt prostii, credeţi că structuri din MAI, unde lucrează oameni serioşi, pot să spioneze pentru o persoană publică, să iasă din lege? Dar eu încerc să nu răspund la atacuri personale. În acelaşi timp nu pot să nu iau apărarea colegilor de partid şi a miniştrilor şi a Guvernului în ansamblu. Nu pot să nu iau apărare când apar acuzaţii la adresa Guvernului. De-a lungul lunii au fost discuţii cu miniştri, cu doamna primar, s-au făcut comisii mixte. S-au întâlnit şi cu câteva zile înainte de CEx", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a mai spus că au existat discuţii referitoare la Centura Capitalei, nu cum a susţinut edilul.

"Ba da cunoaşte (Gabriela Firea – n.r.), a fost implicată şi tot a participat la întâlniri. Au fost communicate săptămâna asta. S-a modificat hotărârea de consiliu general. În ceea ce priveşte Centura Capitalei au fost numeroase întâlniri, am citit comunicatul MInisterului Transporturilor. Am vorbit cu ministrul şi mi-a spus că se încearcă să se găsească nişte răspunsuri la întrebări constituţionale, să vedem dacă o autoritate lcoală poate deţine un drum pe teritoriul unei localităţi", a completat Dragnea.

Reacţia liderului PSD vine după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat că ar spiona-o.

"Am informaţii certe că (Liviu Dragnea -n.r.) mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, îmi urmăreşte chiar clădirea primariei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de către dumnealui, mă refer la Liviu Dragnea, să fie întrebaţi de ce au fost la mine, dacă punem ceva la cale. Noi nu puneam nimic la cale. Aveam discuţii absolut normale despre administraţia publică locală, nu conspiram politic. Unii sunt colegi de partid, alţii sunt oameni care au legătură cu partidul sau cu domnia sa, dar nu sunt membi şi mi s-a părut şocant că în loc să fiu chemată să discutăm, să analizăm , aşa cum a spus presei, s-a gândit că este mai bine să continue toată această stratagemă, să ascundem sub preş argumentele şi practic să ne comportăm exact ca cei pe care oficial îi detestă. Spunea că sunt oameni în anumite zone care luptă inegal, care folosesc informaţii fără ca sursa sau calea de obţinere să fie legală. Altfel nu pot să înţeleg cum de a recurs la această metodă, de a pune oameni, mă întreb de unde? Oare tot de la doamna Carmen Dan, care să supravegheze clădirea Primăriei, casa mea?", a declarat Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici