Liviu Dragnea: E nevoie de o dezbatere raţională pe tema interceptărilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este nevoie de o dezbatere serioasă pe tema raportului dintre atribuţiile instituţiilor statului şi drepturile şi libertăţile cetăţeanului, care să conducă la adoptarea unei ”baze legislative puternice”.

126 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: E nevoie de o dezbatere raţională pe tema interceptărilor

Liviu Dragnea: E nevoie de o dezbatere raţională pe tema interceptărilor (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu trebuie puse la îndoială nici capacitatea statului român de a face investigaţii, dar nici drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

”Ordonanţa Guvernului este criticabilă, dar am înţeles că a fost o situaţie de urgenţă. SRI, ca şi Parchetul trebuie să aibă în continuare condiţii pentru a-şi îndeplini misiunea. Instituţiile statului trebuie să fie întărite, iar restrângerea libertăţilor să fie permisă doar în baza unui mandat al judecătorului. Drepturile şi libertăţile nu sunt un moft pentru nimeni”, a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a precizat că deşi e de lăudat urgenţa cu care a acţionat Guvernul, ”statul român nu poate să stea pe o ordonanţă”. Prin urmare, este necesară o dezbatere raţională, care să conducă la soluţii consistente, este de părere liderul PSD.

OUG privind interceptările adoptată de Guvern prevede că procurorii şi organele de cercetare penală vor fi singurii în măsură să pună în executare mandatele de supraveghere tehnică dispuse în dosarele de cercetare penală, utilizând în mod nemijlocit şi independent infrastructura SRI.

Ministerul Public va putea deţine şi folosi mijloace pentru obţinerea, verificarea, prelucrarea, stocarea şi descoperirea informaţiilor privitoare la infracţiunile cercetate, la fel ca DNA şi DIICOT, scop în care se vor detaşa 40 de poliţişti de la MAI pentru fiecare instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici