Liviu Dragnea: Grindeanu nu a venit la discursului lui Iohannis la sugestia lui Tăriceanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarat, marţi, că la sugestia lui Călin Popescu Tăriceanu, premierul Grindeanu nu a fost prezent la discursul preşedintelui, în Parlament, deşi anunţase că va fi, pentru că preşedintele Iohannis a cerut să se adreseze Parlamentului.

3535 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Grindeanu nu a venit la discursului lui Iohannis la sugestia lui Tăriceanu

Dragnea: Grindeanu nu a venit la discursului lui Iohannis la sugestia lui Tăriceanu

"Ieri am avut o discuţie în trei, domnul Tăriceanu cu mine şi cu primul ministru. Domnul Tăriceanu a atenţionat şi a avut dreptate, am fost de acord amândoi cu dumnealui, că este o solicitare de a adresa un mesaj Parlamentului României. Asta a fost motivaţia pentru care, împreună, am convenit ca guvernul să nu fie prezent", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că acesta este motivul pentru care nici ale instituţii (ambasade-n.r.) nu au fost prezente.

Întrebat de ce nu l-a întâmpinat personal pe Klaus Iohannis, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dragnea a afirmat că "nu scrie nicărieri" că trebuia să facă asta.

"l-am aşteptat aici, respectuos, în picioare. Nu scrie nicăieri asta. Am dat mâna cu dumnealui l-am invitat în interiorul sălii, la plecare l-am salutat. A fost întâmpinat de conducerea Parlamentului", a spus Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a vorbit, însă, în plenul Parlamentului, după plecarea preşedinteluui, despre legea bugetului de stat, susţinând că vrea să transmită investitoriilor un mesaj de stabilitate.

Camera Deputaţilor şi Senatul nu au transmis nicio invitaţie instituţiilor importante ale statului sau ambasadelor pentru participarea la şedinţa comună de marţi în care preşedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj Parlamentului, potrivit unor surse politice.

Sursele citate au arătat că, de regulă, acest act de protocol era îndeplinit de către Camera Deputaţilor, care transmitea aceste invitaţii către preşedinţii/liderii instituţiilor importante ale statului şi către ambasade în calitate de gazdă e evenimentului, şedinţele comune desfăşurându-se în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici