Liviu Dragnea: Iohannis să îl desemneze joi pe Grindeanu. Dacă nu, înţelegem semnalul. Am dat fax şi mail

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, să se aşteaptă ca şeful statului, Klaus Iohannis, să îl desemneze joi pe Sorin Grindeanu, el arătând că, în caz contrar, PSD şi ALDE vor înţelege „exact” care este „semnalul”.

6978 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Iohannis să îl desemneze joi pe Grindeanu. Dacă nu, înţelegem semnalul. Am dat fax şi mail

Liviu Dragnea: Iohannis să îl desemneze joi pe Grindeanu. Dacă nu, înţelegem semnalul. Am dat fax şi mail (Imagine: Alexandru Dobre / Mediafax Arhiva Foto)

„Eu mă aştept ca mâine să îl desemneze (...) Dacă nu avem anunţul mâine, vom înţelege exact care este semnalul”, a spus Dragnea.

El a arătat că nu se mai poate urma calendarul formării Guvernului stabilit iniţial.

„Nu (facem structura Guverului, n.r.) mâine. Nu mai putem să ne ţinem de calendarul pe care îl stabilisem, nu putem să facem un Guvern într-o noapte, vorbim de guvernul unei ţări, poate în prima săptămână sau săptămâna viitore. O să decidem mâine, dacă avem anunţul”, a susţinut social-democratul.

El a menţionat că a trimis la Cotroceni pe fax şi mail un document privind propunerea ca Sorin Grindeanu să fie desemnat premier.

„Pleacă acum la Cotroceni. Am trimis şi pe fax, şi pe mail. Am înţeles că a vorbit acolo şi este cineva care aşteaptă. Dacă nu reuşim în seara aceasta, mai încercăm o dată mâine dimineaţă”, a adăugat social-democratul.

„Deşi apreciem ca fiind în afara cadrului constituţional procedura prin care nu aţi fost de acord cu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru, pentru a pune capăt instabilităţii politice actuale care nu este generată de noi şi pentru a evita intrarea ţării într-o criză politică profundă, cu responsabilitate şi respect faţă de votul românilor din 11 decembrie, am decis să vă transmitem o nouă nominalizare în vederea desemnării drept candidat în funcţia de prim-ministru, în persoana domnului Sorin Mihai Grindeanu”, se arată în document.

Documentul PSD-ALDE prin care coaliţia majoritară îl propune pe Sorin Grindeanu ca premier a ajuns miercuri seara la Palatul Cotroceni, la cabinetul preşedintelui Klaus Iohannis, a confirmat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici