Liviu Dragnea: Le cer public şi prieteneşte serviciilor să spună dacă sunt probleme cu premierul desemnat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut joi ''public şi prieteneşte'' serviciilor secrete să precizeze dacă sunt probleme legate de premierul nominalizat Sevil Shhaideh şi soţul acesteia, precizând că în caz contrar va considera că zvonurile privind eventualele riscuri vin de la SRI şi SIE.

5462 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Le cer public şi prieteneşte serviciilor să spună dacă sunt probleme cu premierul desemnat

Liviu Dragnea: Le cer public şi prieteneşte serviciilor să spună dacă sunt probleme cu premierul desemnat

''Serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există o problemă de securitate sau vreo problemă în ce priveşte această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei şi chiar le cer public, prieteneşte, că ne cunoaştem foarte bine'', a spus Dragnea, întrebat despre o eventuală împotrivire a SRI legat de Sevil Shhaideh şi soţul acesteia.

Întrebat cum comentează discuţiile apărute în spaţiul public privind faptul că soţul lui Sevil Shhaideh este cetăţean de origine siriană, fapt ce ar putea reprezenta o vulnerabilitate în ceea ce priveşte desemnarea acesteia ca premier, liderul PSD a răspuns: ''Soţul doamnei Shhaideh este un cetăţean român. Eu sunt absolut convins că instituţiile statului român, toate instituţiile statului român, aşa cum ne verifică pe toţi de când ne-am născut şi până în zilele noastre, nu acordau cetăţenie română unui om dacă era o problemă''.

Dragnea a calificat drept ''glume proaste'' şi ''pretexte slabe'' informaţiile legate de faptul că ar exista riscuri de securitate naţională având în vedere că soţul premierului desemnat ar fi un simpatizant al regimului Bashar al-Assad, el lucrând în Ministerul Agriculturii din Siria mai mult de 20 de ani.

''Eu îl cunosc bine pe soţul doamnei Shhaideh. Este un om foarte serios, foarte bine pregătit, liniştit. Am văzut câteva alegaţii, inclusiv de la un fost preşedinte, care bate câmpii. Nu există niciun fel de vulnerabilitate aici. Pe mine m-a interesat şi mă interesează în continuare ca premierul să fie un om în care să am încredere'', a explicat el.

''Nu există asemenea riscuri (de securitate naţională, n.r.), să fim serioşi'', a conchis liderul PSD, precizând că îl cunoaşte personal pe Akram Shhaideh. ''Dacă cineva crede că ne poate convinge că s-ar putea refuza o asemena desemnare cu asemenea pretexte slabe se înşală amarnic. Nu există niciun risc aici (...) Restul sunt glume proaste şi pretexte inventate, care nu stau în picioare. Doamne Sevil Shhaideh a fost ministru în Guvern, atunci nu au avut o problemă serviciile? Să fim serioşi'', a punctat Dragnea.

Întrebat despre afacerile şi proprietăţile acestuia din Siria, social-democratul a replicat: ''Dacă aveţi aceste informaţii, vă rog să le daţi dumneavoastră sau patronii dumneavoastră de la Realitatea domnului Edi Hellvig sau domnului Predoiu de la SIE sau doamnului Iohannis - dacă vorbim de imobiliare - sau domnului Rareş Bogdan, că am văzut că este foarte bun în aceste analize''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici