Video Liviu Dragnea: Ministrul Justiţiei a adoptat cea mai bună poziţie, de a evalua activitatea lui Kovesi şi Lazăr/ Premierul Grindeanu anunţă discuţii cu Tudorel Toader

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că ministrul Justiţiei a adoptat cea mai bună poziţie, respectiv aceea de a face o analiză, o evaluare a activităţii procurorului şef al DNA şi Procurorului General, în condiţiile în care, potrivit CCR, Ministerul Public a „sărit” din Constituţie. Pe de altă parte, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că se va întâlni cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre declaraţiile acestuia referitoare la schimbarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi, dar şi a procurorului general, Augustin Lazăr.

1956 afișări

Solicitat să comenteze declaraţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind evaluarea activităţii procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a Procurorului General al României, Augustin Lazăr, Dragnea a precizat că, în opinia sa, toate declaraţiile ministrului Justiţiei, făcute duminică seara, sunt declaraţii „înţelepte şi aşezate”.

„Tot ce a spus ministrul Justiţiei mi se pare de foarte mare bun simţ şi toţi cred că aşteptăm cu interes evoluţiile viitoare. Omul (Tudorel Toader, n.r.) a explicat foarte bine aseară în emisiune, pentru că totuşi este o motivare a unei decizii a CCR cum mai rar s-a întâmplat – destul de detaliată şi care pune punctul pe foarte multe „I”-uri – teme de dezbatere profundă din ultima perioadă, din ultimii ani chiar. Totuşi, discutăm de nişte acţiuni ale Ministerului Public care au sărit din Contituţie”, a spus Dragnea.

El a arătat că, în această situaţie, cea mai bună poziţie este cea pe care a adoptat-o ministrul Justiţiei, respectiv aceea ca înainte de orice să facă o analiză.

Premierul, despre schimbarea din funcţie a lui Kovesi şi Lazăr şi afirmaţiile ministrului Justiţiei: Nu cred că e treaba mea să fac astfel de evaluări

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că se va întâlni cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre declaraţiile acestuia referitoare la schimbarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi, dar şi a procurorului general, Augustin Lazăr.

"O să încerc să mă văd (cu Tudorel Toader – n.r.), să văd care e şi programul dânsului şi azi mai avem şi Parlamentul. (…) Nu am avut o discuţie cu dl. ministru (Tudorel Toader – n.r.). Pot să vă spun punctul meu de vedere – am auzit de decizia Curţii Constituţionale, nu am citit-o şi nu cred că e treaba mea. Eu cred că e treaba Ministerului Public, nu vreau să intru în detalii de acest tip, pentru că e un domeniu pentru cei care trebuie să aplice decizia CCR, care trebuie să respecte legea. Nu e o chestiune care să ţină de primul-ministru", a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că vrea să discute cu Tudorel Toader, pentru a şti poziţia acestuia "dincolo de declaraţii".

Întrebat dacă cei doi procurori-şefi de Parchete ar trebui schimbaţi din funcţie, Grindeanu a spus: "Nu cred că e treaba mea să fac astfel de evaluări".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să demisioneze, ci doar "a evocat o instituţie din Codul Muncii".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici