Liviu Dragnea: Modificarea Constituţiei în 2017, posibilă. Să dispară imunităţile şi pentru preşedinte

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă seara că este posibilă modificarea Constituţiei în primul semestru al anului 2017, afirmând că PSD va susţine eliminarea imunităţilor pentru preşedintele României.

1532 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Modificarea Constituţiei în  2017, posibilă. Să dispară imunităţile şi pentru preşedinte

Liviu Dragnea: Modificarea Constituţiei în 2017, posibilă. Să dispară imunităţile şi pentru preşedinte

''Eu am spus de mai mult de un an de zile, am vorbit despre imunităţi, am spus-o foarte clar. Eu vreau să dispară imunităţile din Constituţia României, dar nu numai pentru parlamentari, ci şi pentru preşedintele României şi nu este vorba despre Klaus Iohannis, poate să fie oricine altcineva'', a afirmat preşedintele PSD la RTV, în contextul în care a fost întrebat pentru ce ar trebui să plătească Klaus Iohannis dacă PSD va câştiga alegerile.

Liviu Dragnea a precizat că este posibilă modificarea Constituţii în primul semestru al anului 2017, adăugând că PSD va susţine eliminarea imunităţilor.

Preşedintele PSD a explicat că vor trebui să plătească toţi cei care greşesc în România. ''Nu este o ameninţare, este vorba doar despre a clarifica legislaţia în aşa fel încât într-adevăr fiecare român să simtă că trăieşte într-o ţară în care se face dreptate. (...) În schimb, eu vreau să garantez tuturor că dacă noi vom câştiga îi asigur de lipsa oricăror presiuni de oriunde. Vor avea posibilitatea într-adevăr, nu posibilitatea clamată până acum şi folosită demagogic, să poată să ancheteze pe oricine, chiar pe preşedinte dacă este cazul, unii spun că este cazul'', a menţionat el.

El a argumentat că, în prezent, dacă un preşedinte este prins ''cu sacul cu bani, omoară în plină stradă pe cineva poate să stea acolo (în funcţie-n.r.) 5 ani de zile'', afirmând că aşa ceva nu este posibil. ''Dacă cumva a făcut în legătură cu acele retrocedări de imobile şi poate ar trebui să ştim, avem dreptul să ştim'', a conchis preşedintele PSD.

Liderul PSD a subliniat că ''şmecheria care a fost folosită pentru Traian Băsescu nu ne păcăleşte''. ''Preşedintele poate fi anchetat, poate fi cercetat, nu poate fi trimis în judecată. Poate fi trimis în judecată atunci când nu mai este preşedinte. Nimeni nu opreşte pe nimeni să îl cerceteze pe preşedinte'', a explicat preşedintele PSD.

Întrebat dacă vede posibilă o suspendare a preşedintelui Iohannis, dacă PSD va câştiga alegerile, Dragnea a afirmat că nu are în vedere o suspendare a preşedintelui şi speră ca şeful statului ''să nu dea prilejul''. Miza PSD nu este să câştige alegerile pentru a se război cu preşedintele, a accentuat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici