Liviu Dragnea, prezent la Bruxelles la semnarea POR de către Corina Creţu şi Sevil Shhaideh

Liviu Dragnea a fost prezent, marţi, la Bruxelles, la ceremonia de semnare "simbolică" a Programului Operaţional Regional (POR) de către comisarul pentru Politici regionale, Corina Creţu, şi ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, Dragnea fiind prezentat la eveniment drept ”ministru”.

183 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, prezent la Bruxelles la semnarea POR de către Corina Creţu şi Sevil Shhaideh

Liviu Dragnea, prezent la Bruxelles la semnarea POR de către Corina Creţu şi Sevil Shhaideh (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Comisarul european pentru Politici regionale, Corina Creţu, a semnat, marţi, la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 pentru România, în valoare de 8,2 miliarde de euro.

La ceremonia de semnare "simbolică" a fost prezent şi "ministrul" Liviu Dragnea, aşa cum a fost prezentat în cadrul evenimentului.

La ceremonie au mai asistat europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă şi români care lucrează în cadrul DG Regio.

Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în 15 mai, în ziua în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

În 13 mai, Dragnea declara că a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu comisarul UE pentru Politici regionale, Corina Creţu, despre succesorul său la minister, astfel încât persoana care va fi nominalizată să aibă susţinerea tuturor.

Sevil Shhaideh a depus, în 20 mai, jurământul de învestitură în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, numirea sa având loc în contextul în care presa a relatat că ar fi fina lui Liviu Dragnea.

Dragnea a ţinut să precizeze că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş şi că la căsătoria acesteia i-a fost "martor", alături de alte persoane.

"Am foarte mare încredere în Sevil Shhaideh, o cunosc de foarte mulţi ani, am lucrat împreună foarte strâns în acest minister, practic ministerul nu are nicio necunoscută pentru dumneaei (...). Oricând aveţi nevoie de un sfat, eu sunt foarte aproape, aici, peste drum, la Parlament, ne putem vedea, dacă mai aveţi nevoie de un sprijin", declara Liviu Dragnea în conferinţa de presă în care a fost semnat protocolul de predare-primire a mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Deschidem un birou", a replicat, vizibil emoţionată, Sevil Shhaideh.

Shhaideh a spus că este o onoare pentru ea să preia mandatul "de la singurul ministru adevărat al Administraţiei Publice şi Dezvoltării Regionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici