Liviu Dragnea: SUA trebuie susţinute şi de alte naţiuni. Atacul chimic asupra populaţiei e un act terorist

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, scrie pe pagina sa de Facebook că atacul chimic de acum câteva zile din Siria este o crimă împotriva umanităţii, iar acţiunile SUA trebuie susţinute şi de alte state, dacă se confirmă atacul care a făcut victime în rândul populaţiei.

388 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: SUA trebuie susţinute şi de alte naţiuni. Atacul chimic asupra populaţiei e un act terorist

Liviu Dragnea: SUA trebuie susţinute şi de alte naţiuni. Atacul chimic asupra populaţiei e un act terorist (Imagine Marian Ilie / Mediafax Foto)

“Dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, din localitatea Khan Shaykhun, în urma căruia au murit în chinuri oribile mai mulţi civili şi copii, atunci reacţia militară a Statelor Unite este perfect justificată şi ar trebui susţinută şi de alte naţiuni”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook. .

Preşedintele PSD catalogat atacul chimic drept crimă împotriva umanităţii care trebuie sancţionată imediat.

“Orice atac care în mod deliberat vizează decimarea în masă a civililor şi a copiilor se încadrează în categoria actelor teroriste, pentru că efectul este instaurarea unei stări de teroare în rândul populaţiei civile. În opinia mea, astfel de acţiuni trebuie combătute fără niciun fel de rezerve”, a mai scris Dragnea.

Departamentul american al Apărării a anunţat în noaptea de joi spre vineri că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare aflate în estul Mării Mediterane. Atacul a vizat o bază aeriană a armatei siriene, fiind o premieră în conflictul militar din Siria.

Preşedintele Donald Trump a îndemnat "toate ţările civilizate" să contribuie la încheierea războiului civil din Siria.

Bombardardamentul Statelor Unite este o ripostă faţă de recentul atac chimic produs în orăşelul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib. Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil de atacul chimic soldat, potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu moartea a 72 de persoane, printre care şi copii.

Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici